Boekhoudkundige termen

Als je met boekhouden in aanraking komt hoor je soms allerlei ingewikkelde boekhoudkundige termen. Vaak zijn deze termen helemaal niet zo lastig te begrijpen. Ontdek hier wat deze termen betekenen en hoe je ze kunt gebruiken.

Y


Boekhoudtermen in jouw taal

Door de vele innovaties maken boekhoudprogramma’s het boekhouden tegenwoordig steeds sneller en eenvoudiger. Hierdoor is het voor steeds meer ZZP’ers en ondernemers mogelijk om zelf de boekhouding te doen. Toch zullen ondernemers die zelf in aanraking komen met de boekhouding regelmatig stuiten op voor hen ingewikkelde termen. Gelukkig zijn de meeste termen toch prima te begrijpen, mits het in jouw taal wordt uitgelegd.

Mocht je naast een uitleg van de verschillende termen ook nog wat meer informatie over (online) boekhouden willen, dan kun je altijd een kijkje nemen bij de gratis minicursus Boekhouden. Deze cursus is er niet op gericht om ondernemers op te leiden tot boekhouder, maar geeft hen wel net dat stukje kennis dat zij kunnen gebruiken om zelf de boekhouding te doen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →