XML-factuur

Laatst gewijzigd

12/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat is een XML-factuur?

Een XML-factuur is een type bestand waarmee je elektronische facturen makkelijker kunt uitwisselen tussen computersystemen. Het zorgt er als het ware voor dat de documenten leesbaar worden voor de computer. Dit lukt namelijk minder goed als het gewoon PDF-bestanden zijn.

Toegankelijk voor iedereen

Omdat XML-facturen een universele manier van het uitwisselen van facturen is, is het toegankelijk voor iedereen. Eigenlijk maakt iedereen die een boekhoudpakket heeft automatisch gebruikt van XML. Je hoeft daarom zelf ook niet veel te regelen of te doen om op deze manier te factureren. Superhandig!

UBL als standaard formaat

Meestal worden XML-facturen verstuurd als UBL. Dat staat voor Universal Business Language, en is over het algemeen wat bekender. Hiermee zorg je ervoor dat iedere factuur die je stuurt en ontvangt direct kan worden ingelezen in je administratie, of de administratie van je klant. Eigenlijk wordt het factuurverwerkingsproces dus veel sneller. Bovendien weet je zeker dat dankzij het XML-bestand de factuur eerder betaald wordt, en dat die 100% klopt.Doordat je hiermee ontzettend veel tijd bespaart, zorgt een XML-factuur er dus eigenlijk ook voor dat je geld bespaart!

Zelf XML-facturen versturen!

In het online boekhoudprogramma InformerOnline spreken we van UBL als onze moedertaal. Dat betekent dat iedere factuur die jij stuurt een XML-bestand met zich meedraagt. Hierdoor betalen jouw klanten dus veel sneller en bespaar je tijd. Bovendien factureer je bij Informer gratis via het speciaal beveiligde PEPPOL-netwerk. Zo zijn jouw facturen niet alleen eenvoudig in te lezen, maar worden ze ook nog eens veilig verstuurd!

xml factuur versturen
XML-factuur altijd als UBL formaat in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions