KvK nummer

Laatst gewijzigd

7/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat is een Kvk-nummer?

Een kvk-nummer is het nummer dat je krijgt nadat je jouw onderneming hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Doorgaans bestaat het nummer uit 8 cijfers en laat dus zien dat je officieel een bedrijf bezit. Het kvk-nummer is een van de factuureisen van de Belastingdienst.

Hoe ontvang je het kvk-nummer?

Op het moment dat jij een bedrijf hebt kun je dit inschrijven via het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Om vervolgens een kvk-nummer te krijgen moet je binnen 8 dagen na inschrijving officieel starten met je onderneming. Dit komt omdat het nummer altijd pas maximaal een week van tevoren bekend wordt gemaakt. Neem je een bedrijf over of verandert de rechtsvorm van je bedrijf? Dan krijg je ook een nieuw Kamer van Koophandel nummer.

Waarop moet je je kvk-nummer vermelden?

Tijdens de bedrijfsvoering moet je altijd jouw kvk-nummer vermelden op bepaalde documenten. Zo weten jou klanten met wie ze zaken doen. De overheid is een uitzondering op dit gebied. Naar hen hoef je het niet te vermelden. Op de volgende documenten vermeld je altijd het nummer:

  • Facturen
  • Offertes
  • Brieven
  • Bestellingen
  • Website
  • Zakelijke e-mails

Bovendien gebruik je het nummer om te bewijzen dat je daadwerkelijk een bedrijf bent. Dit is noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld een auto van de zaak wilt kopen of bedrijfsverzekeringen afsluit. Maar ook voor zakelijke rekeningen en leningen moet je altijd je nummer vermelden.

Waar zie je je kvk-nummer?

Jouw nummer kun je op 3 verschillende manieren terugvinden. Ten eerste staat het op de welkomstbrief van de Kamer van Koophandel. Daarnaast vind je het terug op het kvk-uittreksel van het handelsregister. Tenslotte kun je het te allen tijde opzoeken in het online handelsregister op de website van de Kamer van Koophandel.

Verschil met btw-nummer

Naast het kvk-nummer heb je als ondernemer ook btw-nummers. Dit zijn niet dezelfde nummers. Je btw-nummer is namelijk langer en opgebouwd uit bepaalde cijfers. Bovendien ontvang je het btw-nummer van de Belastingdienst en dus niet van de Kamer van Koophandel. Wel is het belangrijk om dus altijd beide nummers te vermelden op de hierboven genoemde documenten.

Staat het ook in je online boekhouding?

In het online boekhoudprogramma InformerOnline hoef jij je niet druk te maken om je kvk-nummer. Deze vul je alleen in het begin een keer in. Vervolgens wordt het nummer automatisch toegevoegd op de belangrijk documenten die jij verstuurt. Wel kun je zelf nog de huisstijl van je online factuur volledig naar wens veranderen. Op de factuur hieronder kun je het Kamer van Koophandel nummer onderaan in het midden terugvinden!

kvk nummer op de factuur
Jouw KVK-nummer en alle andere factuureisen staan altijd automatisch op je factuur in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis