Factuurdatum

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat is de Factuurdatum?

De factuurdatum is de datum waarop je een factuur aanmaakt en verzendt. Deze mag nooit eerder zijn dan de daadwerkelijke datum dat je de factuur aanmaakt en verzendt.

Factuurdatum als factuureis

Zomaar factuurtjes versturen kan niet, er moet namelijk wel juiste informatie op staan. Daarom heeft de Belastingdienst een aantal factuureisen gesteld. Dit zijn onderdelen die altijd terug moeten komen op iedere verkoopfactuur die je verzendt. De factuurdatum is één van die eisen. Vergeet deze dus nooit te vermelden! Andere voorbeelden zijn de leverdatum, het btw-tarief en een omschrijving van de producten of diensten.

Bekijk hier alle andere factuureisen →

Factuur vergeten?

Het kan wel eens voorkomen dat een klant al heeft betaald voor je verkochte producten of diensten. Maar je hebt de factuur nog niet gemaakt en verstuurd. Als je een factuur later verstuurt dan zou moeten, is het van belang dat je de btw wel in de juiste periode boekt. De periode van de btw is altijd gelinkt aan de factuurdatum. Stel, je maakt de factuur in de maand juli. Dan moet je de btw ook in die maand inboeken.

Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat je de facturen altijd op tijd maakt en verstuurt, zodat je btw aangifte niet te ingewikkeld wordt. Naast de factuurdatum is er ook nog de vervaldatum. Dit is kort gezegd de uiterste betaaldatum van een factuur.

De Factuurdatum in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je bij het maken van een nieuwe factuur of het verwerken van een inkoopfactuur de factuurdatum aangeven. Aan de hand van de datum van de factuur boekt het programma de btw in de juiste periode in. Het programma pakt standaard de dag waarop je de factuur maakt als factuurdatum. Bovendien voldoe je met InformerOnline ook standaard aan alle andere factuureisen. Handig toch?

factuurdatum op factuur
Factuurdatum aangeven in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions