Aftrekposten

Laatst gewijzigd

29/5/2024

Flow Library Asset 4

Wat zijn Aftrekposten en welke soorten zijn er?

Aftrekposten: dé manier voor ondernemers om uiteindelijk meer winst over te houden. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je minder belasting betaalt over je omzet of bepaalde uitgaven.

Meer winst overhouden

Zoveel mogelijk winst maken is waarschijnlijk één van jouw belangrijkste doelstellingen als ondernemer. Het is dan ook erg vervelend om steeds maar zoveel belasting af te moeten staan als je een mooie omzet draait. Vandaar dat het goed is om te profiteren van de verschillende aftrekposten. Helaas kun je niet zomaar iedere post toepassen op jouw onderneming. Per aftrek gelden er namelijk verschillende eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen.

Verschillende aftrekposten in 2024

Er zijn ontzettend veel verschillende aftrekposten waarvoor je in aanmerking kunt komen als ondernemer. Zo heb je er die alleen gelden voor bepaalde branches en sectoren. Voor zelfstandige ondernemers zijn de volgende posten het meest vanzelfsprekend (alle cijfers gelden voor het jaar 2023):

Houd er dus rekening mee dat per post verschillende regels en eisen gelden. Bekijk daarom iedere post nog even apart om precies te weten hoe deze in zijn werk gaat. Bovendien kun je profiteren van extra subsidies. Dat zijn bedragen die je van de overheid krijgt.

Zelf aftrekposten toepassen in je boekhouding

Als ondernemer is het van belang om alle financiële zaken te verwerken in de boekhouding. Dat geldt ook voor je aftrekposten. Gelukkig is dat met het online boekhoudprogramma InformerOnline heel erg eenvoudig. Sterker nog, je hoeft amper zelf iets te doen. Dat komt omdat de robots in het programma precies weten hoe en waar ze iets moeten boeken. En facturen sturen? Ook dat is veilig en snel bij Informer. Bovendien kun je de btw aangifte binnen 2 minuten naar de Belastingdienst verzenden. Tenzij je natuurlijk gebruik maakt van de kleineondernemersregeling, dan is het niet nodig... ;) Start nu 30 dagen gratis! Als starter krijg je zelfs 1 jaar lang gratis!

aftrekposten in de boekhouding
Aftrekposten verwerken in Informer

FAQ

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis