Zeker van goede offertes

Ongelimiteerd professionele offertes maken

Creëer een professionele offerte in jouw huisstijl binnen 1 minuut en verzend hem direct naar je klant. Geaccepteerd? Zet ‘m meteen om in een factuur!

Direct mailen naar prospects

Verstuur je professionele offertes direct per mail naar potentiële klanten en ontvang snel een reactie.

Offertes maken op je mobiel

Net een voorspoedig gesprek met een potentiële klant gehad? Maak en verstuur de offerte vanaf je mobiele app onderweg naar huis.

Altijd een professionele indruk met jouw offerte

Als je iemand over moet halen een product of dienst bij je af te nemen is het belangrijk dat je professioneel over komt. Een mooie en professionele offerte in jouw huisstijl is hiervan het perfecte voorbeeld. Zo kom je over als een serieus bedrijf!

Dashboard mockup
Zet kans om in omzet

Van offerte naar factuur in één simpele klik

Offerte geaccepteerd? Zet ‘m dan gelijk om in een verkoopfactuur!

Altijd inzicht in de status van je offertes

In je offerteoverzicht check je snel of een offerte verlopen is of nog openstaat. Vervolgens kun je de status omzetten in Geaccepteerd of Geannuleerd. Op die manier weet je precies wat je gaat verdienen.

Zet je offerte om in een factuur

Zodra een offerte geaccepteerd is wil je natuurlijk zo snel mogelijk je geld ontvangen. Zet de offerte daarom meteen om in een professionele factuur inclusief betaallink, die voldoet aan alle factuureisen. Omdat je de offerte al hebt opgesteld hoef je uiteraard niets meer aan te passen aan de factuur.

Zo snel mogelijk betaald krijgen

Nadat de offerte is omgezet houd je in je factuuroverzicht in één oogopslag bij of je factuur al betaald is. Vervalt de factuur? Dan stuur je eenvoudig een herinnering en ontvang je jouw geld zo snel mogelijk.

Trotse ondernemers aan het woord.

Ontdek de verhalen van inspirerende en trotse ondernemers die gebruik maken van InformerOnline.

Ontdek hun verhalen
FAQ's

Veelgestelde vragen

Je hebt vast nog vragen – hieronder vind je veelgestelde vragen. Wil je toch meer informatie? Je kan altijd vrijblijvend een demo aanvragen en je krijgt een 1 op 1 gesprek.

Hoe verstuur je een offerte?
Een offerte verstuur je het makkelijkste via een boekhoudprogramma zoals Informer. Hierin stel je de offerte op binnen 1 minuut en verzend je hem direct naar je klanten vanuit het softwareprogramma. Je ziet direct wanneer de offerte geaccepteerd wordt en met 1 klik op de knop maak je er direct een factuur van.
Wat kost een offerte maken?
Als gebruiker van InformerOnline kun je gratis en ongelimiteerd offertes maken en sturen. Daarnaast word je in staat gesteld om eenvoudig en in 10 minuten per maand je complete boekhouding bij te werken, zelfs als je helemaal geen verstand hebt van boekhouden. Zo ben je als ondernemer altijd op de hoogte van financiële situatie.
Is een offerte ook een factuur?
Een offerte is niet hetzelfde als een factuur. Offertes geven aan hoeveel een bepaald product of bepaalde dienst gaat kosten. De potentiële klant heeft dus nog de keuze of ze het product of de dienst willen aanschaffen. Een factuur verstuur je pas als iemand daadwerkelijk de aankoop gaat doen en moet ook altijd betaald worden.
Wat moet er verplicht op een offerte staan?
Op een offerte moet je de naam, adresgegevens, plaatsnaam van jouw bedrijf en de ontvanger zetten. Ook je btw-nummer, KVK-nummer, het offertenummer en de geoffreerde producten/diensten horen op de offerte. Tenslotte verwacht de Belastingdienst dat je de datum en beslistermijn, prijzen + btw-percentages en een verwijzing naar de algemene voorwaarden opneemt. Lees hier meer over de vereisten van een offerte inclusief een offerte voorbeeld.
Is een offerte altijd nodig?
In sommige branches is het gebruikelijk om een potentiële klant een offerte te sturen, bijvoorbeeld in de bouw, maar een offerte sturen is geen verplichting. Echter kan het nooit kwaad er eentje te sturen, zo geef je de klant namelijk de tijd om hun aankoop goed te overwegen, en kom je betrouwbaar over.

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis