Leverdatum

Laatst gewijzigd

7/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat is de Leverdatum?

Een leverdatum is één van de factuureisen van de Belastingdienst. Eigenlijk is het de datum waarop jij als verkoper belooft de bestelling te leveren bij je klant.

Een leverdatum afspreken met je klant

Door een factuur te op te stellen maak je eigenlijk een paar afspraken met je klant. Zo zul je bijvoorbeeld aangeven op welke datum jij de betaling van een klant verwacht te ontvangen. Bovendien geef je aan op welke manier iemand moet betalen. Denk hierbij aan een overschrijving of een iDEAL betaling. Dat noem je ook wel een betalingscondities. Daarnaast vermeld je altijd de datum waarop je de factuur maakt en verstuurt, of te wel een factuurdatum.

De uiterste leverdatum is ook één van deze afspraken. De klant belooft op tijd te betalen, terwijl jij belooft dat de bestelling binnen bijvoorbeeld 1 week binnen is. Om een goede relatie met je klant te behouden is het van groot belang deze afspraak na te komen. Zelf vind je het immers ook niet fijn als jouw klant niet op tijd betaalt. Lever de bestelling dus daadwerkelijk uiterlijk op de datum die jij hebt aangegeven.

Onderdeel van de factuureisen

Je kunt als ondernemer niet zomaar een factuur sturen met wat willekeurige informatie er op. Hiervoor heeft de Belastingdienst namelijk eisen gesteld. De leverdatum is ook één van die factuureisen. Dat betekent dus dat je deze datum op iedere verkoopfactuur die je maakt moet vermelden. Op die manier houd je je netjes aan de regels en zorg je voor transparantie met je klant. Andere voorbeelden van deze eisen zijn het btw-tarief en je btw-identificatienummer.

Bekijk hier alle eisen die de Belastingdienst stelt voor facturen →

Leverdatum eenvoudig toevoegen op een factuur

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je zelf de handmatig leverdatum intypen in een factuur. Dit doe je heel eenvoudig door bij het aanmaken een extra regel toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om het in de omschrijving van de bestelde diensten of producten te zetten. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet, voldoe je ook automatisch aan alle andere factuureisen met Informer!

leverdatum op factuur
Leverdatum en andere eisen voeg je snel zelf toe aan de factuur.

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions