Dit is Informer

Vertrouwd en verantwoord
sinds 1993.

Ervoor zorgen dat alle kleine ondernemers volledig stressvrij, zelf de boekhouding kunnen doen: dat is waar Informer voor gaat.

En dat altijd met de maatschappij en planeet in het achterhoofd.

Snelheid

realtime

Informer biedt snelheid aan klanten met real-time accounting, automatische boekingen via bankkoppelingen en snelle implementatie van nieuwe technologieën, inclusief de mogelijkheid om bonnetjes eenvoudig te uploaden via de Informer app, waardoor de boekhouding altijd up-to-date is.
Bekijk meer

Robustheid

30 jaar ervaring

Bij Informer doen we er alles aan om fouten in je boekhouding te voorkomen. Zo ontvang jij boekhoudkundige hulp direct vanuit de Belastingdienst bij het boeken van kosten op een bepaalde grootboekpost. Daarnaast is jouw boekhouding in Informer altijd in balans.
Bekijk meer

Duurzaamheid

B-corp

Bij Informer begrijpen ze de urgentie van klimaatverandering en streven ze naar een duurzame toekomst. Ze compenseren de CO2-uitstoot van klanten met gratis boomplanting, hebben een groen kantoor en werken aan hun sustainable development goals. Klanten dragen automatisch bij aan hun duurzaamheidsinspanningen.
Bekijk meer
Ontmoet

De gezichten achter Informer

Niet alleen Informer zelf blijft groeien, maar ook ons team! Maak kennis met een aantal van onze medewerkers...

Remco,

Algemeen Directeur

Iedereen kan zelf boekhouden! Daar geloof ik in. 30 jaar geleden was ik zelf een aantal administraties aan het bijhouden.

Dat kon volgens mij veel sneller en goedkoper, maar vooral: veel eenvoudiger! Dat is nog steeds de strekking van Informer.

Peter

Commercieel Directeur

Het Nederland van onze kinderen sterker maken: daar wilde ik voor staan, en dat is nodig. Echte ondernemers helpen succes te hebben en het te mogen hebben. Om zo Nederland de kracht te geven ook in de toekomst mee te groeien en bij te blijven bij de opkomende economieën om ons heen.

Na 25 jaar marketing en sales bij Unilever werd de uitdaging om voor eigen rekening en risico bij te dragen aan een betere wereld onweerstaanbaar leuk!

Michael

Technisch Directeur

Als er gezegd wordt: het kan niet, dan wordt het voor mij leuk! Ik ga elke uitdaging aan om onze software beter en makkelijker te maken.

Dingen maken die nog niet bestaan, om vervolgens weer te verbeteren: daar ga ik voor!
Remco & Peter

Hoe is Informer ontstaan?

In 1993 besloot CEO Remco Frühauf (R) dat boekhouden een stuk makkelijker kon dan het was en startte hij met het offline boekhoudprogramma van Informer.

In 2015 besloot hij de handen ineen te slaan met zijn toenmalig buurman en huidig CCO Peter Potters (L), om de online markt verder te bestijgen. Bovendien deelden Remco en Peter hetzelfde idee over maatschappelijk verantwoord ondernemen, hieronder meer!

Peter Potters  en Remco Fruehauf
Certified B Corp

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In onze dagelijkse bedrijfsvoering willen we zo milieubewust mogelijk zijn. Wij geloven dat duurzaam- en maatschappelijk verantwoord ondernemen een keuze is. Hieronder vind je enkele voorbeelden van duurzaamheid bij Informer.

Informer is sinds kort een Certified B Corp

Dashboard mockup

Duurzame energiebronnen:

We verwarmen en koelen door een aardwarmtepomp voor CO2-neutrale resultaten & gebruiken groene stroom om ons kantoor te voeden.

Milieubewust kantoorbeheer

We streven naar een papierloos kantoor, met FSC®-gecertificeerd papier wanneer nodig & oplaadbare batterijen en energiezuinige led-lampen als standaardkeuze.

Groene hosting

Ons datacenter werkt met milieubewuste werkwijze en uitsluitend gebruik van groene stroom. Daarbij beperken we ons energiegebruik voor een duurzame aanpak.

Duurzame mobiliteit

We leggen de nadruk op gebruik van openbaar vervoer voor medewerkers. Bedrijfsauto's zijn volledig elektrisch, met minimale impact op het milieu.
Samen

Aandacht voor onze medemens

Toch willen we bij Informer nog een stapje verder gaan met duurzaam ondernemen.

Zo kan elke stichting met een ANBI status GRATIS gebruik maken van Informer. Zie www.informerfoundation.org

De stichting Informer Foundation:  krijgt elk jaar een percentage van de omzet van Informer. Met dit budget steunen we projecten in de wereld waar men het minder getroffen heeft . Zo steunen we diverse kinderen in Afrika door naar school te gaan en zijn er al diverse waterputten geslagen in Bangladesh. In 2017 organiseerden we zelfs een Kerstactie in samenwerking met onze gebruikers. Het resultaat? Toegang tot schoon drinkwater voor een aantal Bengaalse dorpen. Een prachtig resultaat!

Meer over de Informer Foundation →

Medewerkers

Aandacht voor onze medewerkers

Informer heeft een aanname beleid waarbij iedereen een kans krijgt: bij ons telt wie je bent, en wat je kunt, niet je naam, kleur voorkeur of achtergrond. Jezelf kunnen zijn en fouten mogen maken horen daarbij.

In ruil daarvoor vragen we elke medewerker onze ‘gedragscode  te tekenen, waarin we vragen om net als wij te staan voor gelijkheid van elke medemens,  maatschappelijk bewust te zijn, hoe om te gaan met onze klanten en wat we verstaan onder zakelijke integriteit.

Dashboard mockup
30 jaar

Een Indrukwekkende Geschiedenis

In 1993 werkte onze oprichter Remco Frühauf als accountant in zijn eigen administratiekantoor. Hij werkte in Microsoft DOS met een boekhoudprogramma en dacht: “Dat moet toch makkelijker kunnen!?” Hij vond een programmeur en een tijdje later was Informer geboren.

De wieg van Informer staat in het jaar 1993. Met de missie om eenvoudige boekhoudsoftware te maken kwam in 1998 Informer Account op de markt. Een breed toegankelijk boekhoudprogramma voor Mac en Windows. En niet zonder succes. In 2002 was Informer Account marktleider op het gebied van boekhoudsoftware voor Mac. Ook in de test van het alom bekende PC Magazine hoorde Informer bij de beste twee boekhoudpakketten op de markt.

Vandaag

Van offline naar de cloud

De markt van boekhoudsoftware is sinds 1993 flink veranderd. Uiteindelijk maakte ook de wereld van het boekhouden de stap naar de cloud. In 2010 verscheen ons online boekhoudprogramma InformerOnline. Met nieuwe technieken, maar dezelfde gedachten voor de ondernemer.

Onze missie is dan ook tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven: boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ondernemend Nederland.

Dashboard mockup

Altijd een perfecte boekhouding met InformerOnline

Probeer het gratis