Investeringsbegroting

Laatst gewijzigd

20/5/2024

Flow Library Asset 4

Wat is een Investeringsbegroting?

De investeringsbegroting dienst ervoor te laten zien hoeveel geld je nodig hebt om je onderneming van start te laten gaan. Denk hierbij aan kosten die je moet maken voor bijvoorbeeld een noodzakelijke laptop of bestelbus.

Waarom maak ik een Investeringsbegroting?

Door middel van het maken van een investeringsbegroting zorg je ervoor dat je een idee hebt wat je nodig hebt om je bedrijf te laten draaien. Meestal kijk je een jaar vooruit op je financiën waardoor je er veel grip op hebt. Daarnaast verdeel je de investeringsbegroting meestal onder in lange en korte termijn. Zo heb je op alle momenten een goed overzicht van je financiën!

Dingen waar ik rekening mee moet houden

Bij het invullen van je investeringsbegroting zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om offertes aan te vragen. Het liefst bij meerdere leveranciers zodat je de beste keuze kunt maken. Deze offertes zijn namelijk noodzakelijk om eventuele grote investeringen te onderbouwen. Bovendien moet je ook onvoorziene kosten plannen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je er kosten ontstaan die je niet verwacht. Tenslotte is je investeringsbegroting pas echt klaar als jij zelf vindt dat die klopt!

Startende ondernemers

Voor starters is het belangrijk om te weten hoe het er financieel aan toe zal gaan. Vandaar dat het goed is een investeringsbegroting op te stellen. Deze begroting is onderdeel van het financieel plan van het ondernemingsplan. Het financieel plan bestaat naast de investeringsbegroting ook uit 3 andere begrotingen. Dat zijn de liquiditeitsbegroting, financieringsbegroting en exploitatiebegroting.

Boekhoudprogramma - InformerOnline

Heb jij je ondernemingsplan af en ben je gestart? Dan moet je inmiddels ook gaan denken aan de boekhouding! Het online boekhoudprogramma InformerOnline is daar een perfecte oplossing voor. Verstuur online facturen in huisstijl en koppel je bank aan je boekhouding. Daarnaast zorgen de Robots ervoor dat jij een heleboel tijd en dus geld bespaart. Bovendien regel je de btw aangifte in 2 minuutjes en betaal je deze direct met iDEAL!

investeringsbegroting opstellen
Investeringsbegroting af? Begin jouw administratie met informer!

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis