Zeker van moderne automatisering

Bespaar tijd met Robotic Accounting

Automatisch je facturen en bonnen in de boekhouding verwerken, zodat je er zelf geen tijd meer aan hoeft te verspillen: dat is robotic accounting, ook wel automatisch boekhouden.

Flexibiliteit in het trainen van Informer's technologie

Stel van tevoren in hoe vaak jij eerst handmatig een factuur van een relatie geboekt moet hebben, voordat de BoekRobot het van je overneemt.

Jij houdt controle op de waarde van de factuur

Geef aan hoeveel procent de waarde van de factuur mag afwijken van de handmatig geboekte facturen en voorkom foute boekingen.
20 jaar aan technologische verbeteringen

Wat levert mij deze automatisering als zelfstandig ondernemer op?

Informer doet al het werk voor je. Wat houdt dit in?

1. Je bespaart letterlij  per week uren aan kostbare tijd

Informer automatiseert zo goed als alles. Jij als zelfstandige ondernemer kunt met de vrijgespeelde tijd werken aan je onderneming. Werf nieuwe klanten of verbeter je product of dienst; tijd die jij vooral niet aan boekhouden wilt besteden.

2. Je maakt geen fouten meer

Door 99% van de boekhoudkundige taken te automatiseren, is de kans dat jij nog fouten maakt zo goed als nul. Zo voldoe jij aan alle wettelijke verplichtingen.

3. Efficientië is de nieuwe norm

Door 20 jaar aan technologische verbeteringen is Informer's software volledig ingericht op efficiëntie. Het is gemaakt om sneller te werken en de interface en functionaliteiten zorgen dat elke handeling feilloos gaat.

4. Direct bespaar je tijd, indirect verdien je meer

Informer's technologie neemt vrijwel alles uit handen. Jij kan de vrijgespeelde uren meer ondernemen en dus meer geld verdienen.

5. Realtime inzicht in financiële gezondheid van het bedrijf

Door robotic accounting krijg je toegang tot realtime financiële gegevens, wat kan helpen bij het nemen van snelle en weloverwogen beslissingen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat robotic accounting geen directe vervanging is voor professioneel boekhoudkundig advies. Het is daarom aan te raden samen te werken met een boekhouder, die jou kan voorzien van adviezen.

UBL en OCR

Details op uitgaven automatisch herkend

Maak een foto van je bonnetje of upload een bestandje van je inkoopfactuur en de informatie op het document wordt automatisch gescand.

Vervolgens vult het systeem deze informatie in op precies de juiste plek, zodat jij dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo hoef jij je bon of factuur niet meer apart te bewaren, maar staat alles gewoon online.

Dashboard mockup

Scan je bon

De factuur wordt vanzelf ingeladen via je unieke e-mail die je van ons ontvangt

OCR-herkenning

Informatie op de factuur wordt automatisch herkend en ingevuld door de HerkenRobot

UBL Robot

Je leert de BoekRobot om de factuur automatisch te boeken op de juiste categorie

Download de app

De BankRobot zoekt automatisch een match tussen betaling en inkoopfactuur
Koppel je bank en...

Betalingen worden automatisch gekoppeld aan facturen

Met de BankRobot van Informer automatiseer jij het inladen en verwerken van betalingen. Zo wordt een transactie automatisch gekoppeld aan een verkoop- of inkoopfactuur of bon, of automatisch verwerkt op de juiste grootboekrekening.

Dashboard mockup

Automatisch je banktransacties inladen

Door jouw bankrekening te koppelen aan je boekhoudprogramma worden jouw banktransacties realtime bijgewerkt in je administratie. Op die manier heb je altijd een overzicht van je betalingen en blijf je constant op de hoogte.

Betalingen koppelen aan facturen en bonnen

Zodra een betaling is ingeladen zal de BankRobot automatisch op zoek gaan naar de bijbehorende verkoopfactuur, inkoopfactuur of bon. Dit doet die door te zoeken naar een match in o.a. het factuurbedrag, factuurnummer in de betalingsomschrijving, of de relatie.

Ook betalingen zonder factuur automatisch verwerkt

Natuurlijk komen er ook transacties voor die niet gekoppeld kunnen worden aan een bon of factuur, bijvoorbeeld een privé-opname. In dat geval stel je van tevoren in de instellingen hoe de BankRobot zo’n betaling kan herkennen en op welke grootboekrekening die geboekt moet worden.

Eerst voordoen, daarna...

Automatisch inkoopfacturen boeken

Leer de BoekRobot hoe jij regelmatig binnenkomende facturen boekt. Boek jij je telefoonrekening bijvoorbeeld 2x op de categorie Telecommunicatie?

Dan doet de BoekRobot dit de volgende keer vanzelf! Op die manier houd je wel de controle, maar bespaar je ook tijd en vooral moeite.

Dashboard mockup

Trotse ondernemers aan het woord.

Ontdek de verhalen van inspirerende en trotse ondernemers die gebruik maken van InformerOnline.

Ontdek hun verhalen
De beste in Robotic Accounting.

Titelhouder Robotic Award

Informer is sinds 2018 de titelhouder van de Robotic Accounting Award

FAQ's

Veelgestelde vragen

Je hebt vast nog vragen – hieronder vind je veelgestelde vragen. Wil je toch meer informatie? Je kan altijd vrijblijvend een demo aanvragen en je krijgt een 1 op 1 gesprek.

Is robotic accounting veilig?
Zeker! De robots zullen niet zomaar je boekhouding overnemen. Alles wat ze doen leren ze van jou en de regels die je van tevoren instelt. Zo behoud je zelf de controle. Je gegevens staan allemaal beschermd opgeslagen, de veiligheid hiervan wordt gewaarborgd door firewalls en keurmerken. Lees hier meer over data veiligheid.
Wat als ik helemaal geen boekhoudkennis heb?
Dat maakt de robots alleen maar handiger. Je hoeft er namelijk minder over na te denken, waardoor je minder fouten kan maken. In het begin moet alles uiteraard even goed ingesteld staan, maar wij helpen je daar graag bij. Informer biedt een gratis online opstartservice.
Hoeveel kost robotic accounting?
Als Informer-gebruiker maak je standaard gratis ongelimiteerd gebruik van de BankRobot en de BoekRobot, en vanaf het ZZP Plus pakket ook standaard van Scan&Herken. Voor de HerkenRobot betaal je i.v.m. servicekosten €0,35 cent per factuur, maar dan heb je ook wat!

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer

Dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer upload je eenvoudig een brugstaat van je Informer-administrayie in de aangiftesoftware, dat bespaart veel tijd.
Lees verder

Informer en Advies voor Stichtingen lanceren rekeningschema voor ANBI’s

Waar stichtingen eerst zelf hun rekeningschema moesten aanpassen, is er nu een speciaal rekeningschema voor ANBI-stichtingen beschikbaar gesteld in Informer.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis