Periodieke facturen

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat zijn Periodieke facturen?

Periodieke facturen zijn facturen die met regelmaat (meer dan één keer) worden verstuurd. Een goed voorbeeld is een huurfactuur. Iedere maand ontvang je (meestal) precies dezelfde factuur voor een nieuwe periode. Deze facturen zijn een voorbeeld van periodieke facturen.

Verkoopfacturen

Verkoopfacturen zijn facturen die je naar jouw klanten stuurt voor de producten en/of diensten die jij geleverd hebt. Vaak zijn dit eenmalige acties. Een klant bestelt immers niet altijd dezelfde producten. Bovendien is de periode waarin de producten of diensten geleverd worden ook niet altijd gelijk.

Als je met abonnementen of jaarfacturen werkt kan het wél zo zijn dat je iedere periode dezelfde factuur verstuurt. Natuurlijk zijn er per factuur wel een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden. Zo verschillen de factuurdatum en de factuuromschrijving (kosten september 2020 vs. kosten oktober 2020). Bovendien kan de prijs zijn aangepast met een inflatiecorrectie of een prijsverhoging of prijsverlaging.

Periodieke facturen in je online boekhoudprogramma

Als je ieder jaar of iedere maand dezelfde facturen moet maken kost dit best veel tijd. Bovendien maak je snel foutjes met het kopiëren van een oudere factuur. Zo vergeten mensen bij het kopiëren van een factuur vaak om de factuurdatum en het factuurnummer aan te passen. Dit zijn slordige foutjes die je liever niet maakt en eenvoudig kunt voorkomen.

Met een online boekhoudprogramma kun je jouw periodieke facturen namelijk automatisch laten versturen. In InformerOnline geef je eenmalig aan hoe de factuur eruit moet komen te zien en wanneer je hem wilt versturen. Bijvoorbeeld eens per maand of een keer per jaar. Vervolgens maakt InformerOnline de facturen op de door jou ingevoerde momenten automatisch voor je aan. Je kunt ze dan direct versturen. Hierdoor hoef je niet meer om te kijken naar je facturen.

InformerOnline genereert en verstuurt iedere maand automatisch deze periodieke factuur.

periodieke factuur versturen
Informer verstuurt automatisch periodieke facturen

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions