Dagboek

Laatst gewijzigd

Flow Library Asset 4

20/5/2024

Wat is een Dagboek?

Een dagboek is een onderdeel van je financiële administratie. Hiermee houd je bij welke wijzigingen er allemaal in de administratie worden gemaakt. Vroeger werd dit daadwerkelijk bijgehouden in een boek, maar tegenwoordig gaat dit in een online boekhoudprogramma gewoon automatisch.x

Welke dagboeken zijn er?

In jouw boekhouding kun je verschillende soorten dagboeken tegenkomen, die allemaal een andere functie hebben. Hierdoor heb je overal een fijn overzicht van. Maar welke soorten zijn dat dan?

Bankboek

Ten eerste is er het bankboek. Hierin houd je eigenlijk simpelweg alle inkomsten en uitgaven vanuit je zakelijke bankrekening bij. Zo heb je bij InformerOnline bijvoorbeeld de mogelijkheid om je bankrekening te koppelen aan je boekhoudprogramma, waardoor alle transacties die je zelf doet en ontvangt ook direct terug te zien zijn in je bankboek. Zo hoef je dus nooit meer allerlei bestandjes te downloaden en uploaden.

Kasboek

Ook het kasboek spreekt redelijk voor zich. Daarin houd je namelijk gewoon alle cash transacties die je doet bij, of te wel, je kasgeld. Ook hiervan kun je in InformerOnline eenvoudig een overzicht terugvinden, nadat je nieuwe boekingen hebt toegevoegd.

Inkoopboek

Natuurlijk moet je als ondernemer ook altijd al je inkopen verwerken in de administratie. Die vind je terug in het inkoopboek. Alle inkoopfacturen of bonnetjes die jij ontvangt zet je samen in één overzicht. In InformerOnline gaat dat automatisch, en kun je hier in één oogopslag zien welke facturen je nog moet betalen. Facturen die jij nog moet betalen noem je crediteuren.

Verkoopboek

Tenslotte maak je als ondernemer nog gebruik van het verkoopboek, waarin je al jouw verstuurde facturen verwerkt. In ons boekhoudprogramma heb je hier direct een overzicht van wie er betaald heeft, wie nog moet betalen, en wie er al te laat is. Vervolgens kun je meteen overgaan tot actie, door zo'n zogenaamde debiteur een herinnering te sturen.

Hoe kan ik mijn dagboek eenvoudig bijhouden?

Zoals al uitgelicht hierboven kun je in het online boekhoudprogramma InformerOnline profiteren van alle 4 typen dagboeken. Deze zijn automatisch voor je aangemaakt en kun je snel terugvinden. Op die manier heb je altijd overzicht van al je financiën. Bovendien profiteer je in Informer altijd van de nieuwste innovaties, zoals het binnen 2 minuten versturen en betalen van de btw-aangifte met iDEAL en slimme robots.

dagboeken bijhouden
Beschikbare dagboeken in Informer.

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis