Voorkeursboeking

Laatst gewijzigd

Flow Library Asset 4

20/5/2024

Wat is een Voorkeursboeking?

Een voorkeursboeking is een boeking die zichzelf invult met de door jou vooraf opgegeven instellingen. Hierdoor kan het verwerken van inkoopfacturen, bank, kas of memoriaal boekingen veel sneller verlopen.

Voordelen van een Voorkeursboeking

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wekelijks, maandelijks of jaarlijks precies dezelfde factuur krijgt van een leverancier. Denk hierbij aan het abonnement van je telefoon of je maandelijkse rekening voor de elektriciteit. Omdat deze factuur elke keer weer hetzelfde is weet je van tevoren al wat je moet invullen bij het verwerken van de inkoopfactuur. In zulke gevallen kun je ervoor kiezen om een voorkeursboeking aan te maken.Dit is niet alleen handig bij het verwerken van een inkoopfactuur. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de voorkeursboeking bij het verwerken van bank, kas of memoriaal boekingen. Doordat je vooraf de voorkeursboekingen aanmaakt kun je vervolgens bij het verwerken van een transactie de daarvoor bestemde boeking selecteren. Als het goed is heb je die van tevoren al klaargezet!

Een Voorkeursboeking in je Online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je ook voorkeursboekingen instellen. Deze optie is terug te vinden onder het kopje 'Instellingen'. Hier kun je zelf aangeven waarvoor je deze boeking wilt gebruiken. Door de boekingen vooraf in te stellen worden de factuurregels automatisch ingevuld.Je kunt zien op de onderstaande afbeelding dat je bij het aanmaken van de voorkeursboeking ook een aantal gegevens moet opgeven. Daarnaast geef je aan welke regels je wilt gebruiken bij het boeken van bijvoorbeeld een inkoopfactuur. Heb je een factuur waarvan je een deel zakelijk wilt boeken en een deel privé dan kun je er dus voor kiezen 2 regels aan te maken met beide 50% van het totale bedrag van de boeking. De voorkeursinstelling zorgt er dan voor dat het bedrag verdeeld wordt over de twee regels die zijn ingevoerd.

voorkeursboeking in de boekhouding
Eenvoudig een voorkeursboeking doen in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis