Subsidies

Laatst gewijzigd

13/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat zijn Subsidies?

Subsidies zijn er om ondernemers te helpen zich te ontwikkelen. In principe is het financiële steun die wordt uitgekeerd door de overheid. Er zijn verschillende soorten waarvoor je als (startende) ondernemer in aanmerking kunt komen.

Wat voor soorten subsidies zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten subsidies om het leven van een ondernemer gemakkelijker te maken. Deze zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de branche waarin je werkt. Ook kunnen ze gerelateerd zijn aan je jaarlijkse omzet. Hierbij gaat het meestal om belastingvoordelen. Benieuwd naar welke soorten interessant zouden kunnen zijn voor jou? Bekijk hier van welke subsidies jij gebruik kunt maken!

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

Voor veel subsidies moet je voldoen aan een aantal eisen. Dit zorgt ervoor dat het uitgeven van deze aftrekposten eerlijk verloopt. Zo moet je bijvoorbeeld aan urencriteria voldoen en kunnen bewijzen dat je echt zelfstandig en/of startend bent voor de zelfstandigen- en startersaftrek. Hierbij maakt het zoals bij een aantal andere aftrekposten niet uit hoeveel je jaarlijkse omzet is. Er zijn ook subsidies die iedereen hoe dan ook ontvangt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de MKB-winstvrijstelling. Via de SubsidieSpelregels van het RVO kun je je nóg beter inlezen over de voorwaarden.

Subsidies verwerken in je administratie

Uiteraard moet je als ondernemer al je inkomsten en kosten verwerken in je administratie. Bovendien moet je je belastingen regelen. Ook de subsidies zijn hier onderdeel van. Gelukkig is dat allemaal een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. Met online boekhoudprogramma InformerOnline laat je robots jouw boekhouding doen. Bovendien verstuur je de automatisch klaargezette btw aangifte binnen 2 minuten naar de Belastingdienst. Daarnaast verstuur je veilig en snel online facturen naar je klanten. Op die manier houd je als startend ondernemer ontzettend veel kostbare tijd over!

subsidies in je boekhouding
Verwerk je subsidies in Informer
FAQ

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis