Billing

Laatst gewijzigd

7/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat is Billing?

Billing is eigenlijk een moeilijk woord voor het versturen van een factuur. Het komt dus gewoon neer op aan een klant vragen of die zijn bestelde producten of diensten wilt betalen. Hierdoor ontstaan debiteuren. Of te wel, klanten die nog een openstaande factuur bij jou hebben.

Zorg voor duidelijke betalingscondities

Tijdens billing moet je ervoor zorgen dat jouw betalingscondities duidelijk zijn voor de debiteur. Op die manier zal de klant waarschijnlijk sneller jouw factuur betalen. Een voorbeeld van een betalingsconditie is de factuurdatum. Dat is de datum waarop jij wil dat de factuur uiterlijk betaald wordt. Bovendien kun je bijvoorbeeld aangeven op welke manier jij wil dat de klant jou factuur betaalt. Via overboeking of iDEAL bijvoorbeeld.

Als een klant niet betaald heeft op de uiterste datum start het debiteurenbeheer. Hierin kun jij eerst een herinnering en vervolgens een aanmaning sturen naar de niet betalende klant. Betalen ze dan nog steeds niet? Dan kun je een incassoprocedure starten. Dat komt de relatie met de klant alleen niet echt ten goede. Het liefst heb je natuurlijk gewoon dat de klant meteen je factuur betaalt. Daarom is het belangrijk met billing altijd te zorgen voor duidelijke voorwaarden over de factuur.

Voldoe aan de eisen

Het is belangrijk dat je met billing voldoet aan de strenge factuureisen van de Belastingdienst. Als de factuur hier niet aan voldoet mag je deze eigenlijk niet verzenden. Deze eisen gelden vooral als je een factuur stuurt naar een zakelijke klant. Tijdens zaken met een particulier weet je namelijk niet altijd al de gegevens van de klant. Daarom hoef je daar niet te voldoen aan alle eisen.

Billing in jouw online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun jij veilig en snel online facturen versturen. Dit doe je volledig in je eigen huisstijl. Zo lever je gelijk een mooi visitekaartje af. Daarnaast verstuur je de facturen via het speciaal beveiligde Peppol-netwerk. Registratie hiervoor is volledig gratis bij Informer! Billing kan in principe dus online of per post. Maar met online facturen sturen bespaar je meer kosten en tijd. Bovendien is het een stuk eenvoudiger!

billing en online boekhouden
Billing is mogelijk met Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions