Vestigingsnummer

Laatst gewijzigd

11/9/2023

Flow Library Asset 4

Wat is een Vestigingsnummer?

Iedere vestiging van een onderneming ontvangt van de KVK een vestigingsnummer. Dat is een uniek nummer van 12 cijfers dat je terug kunt vinden in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Wanneer krijg ik een vestigingsnummer?

Op het moment dat jouw onderneming vestigingen heeft ontvang je daarvoor nummers. Daardoor is het voor mensen die het handelsregister bekijken mogelijk om verschillende locaties van een onderneming te onderscheiden. Je krijgt namelijk voor iedere locatie een apart nummer. Het vestigingsnummer is niet hetzelfde als het KVK nummer, want zonder aparte vestigingen ontvang je alleen een KVK nummer. Net zoals iedere ondernemer.

Er treedt geen verandering in de cijfercombinatie op als de locatie en activiteit niet tegelijk veranderen. Ook blijft deze hetzelfde als de vestiging wordt overgedragen aan een ander bedrijf. In alle andere gevallen vinden er wel wijzigingen plaats.

Hoe is het opgebouwd?

Vroeger was het vestigingsnummer gewoon een uitbreiding van het KVK nummer. Stel dat dit voor jou 11223344 was. Als je bijvoorbeeld 1 locatie extra had kwam daar simpelweg 0001 achter te staan. Dus was jouw vestigingsnummer 112233440001. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Nu is het namelijk gewoon een willekeurige combinatie van 12 cijfers en is er dus geen verband meer met het KVK nummer.

Niet relevant voor handel en boekhouding

Als ondernemer hoef je het vestigingsnummer niet te communiceren op bijvoorbeeld je facturen of de website. Het is meer voor administratieve doeleinden bedoeld. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken als je in het online boekhoudprogramma InformerOnline snel en veilig een online factuur verstuurt. Sowieso hoef je je als gebruiker van Informer geen zorgen te maken over de boekhouding. Bijna alles wordt gedaan door robots! Bovendien kun je gewoon een uitgave uploaden door de bon in de mobiele app te scannen. Hoe handig is dat?!

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis