Kwaliteitsmanagement

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat is Kwaliteitsmanagement?

Kwaliteitsmanagement is eigenlijk precies wat de naam zegt. Het deel van het management dat zorgt voor een optimale kwaliteit van jouw product of dienst de processen die hierbij komen kijken.

Wat houdt kwaliteitsmanagement in?

Iedere onderneming moet aandacht besteden aan kwaliteit. Gelukkig is kwaliteitsmanagement geen apart vakgebied waarin je echt gespecialiseerd moet zijn. Als zelfstandig ondernemer besteed je dus ook altijd tijd aan kwaliteitsmanagement. Bijvoorbeeld door regelmatig controles uit te oefenen op je product of dienst. Het hebben van een keurmerk zou je bovendien kunnen zien als het managen of garanderen van kwaliteit. Of heb jij misschien een restaurant? Dan kun je met  bijvoorbeeld een certificaat laten zien dat jouw producten kwalitatief goed zijn.

Een goede kwaliteitsmanager is constant op zoek naar manieren om de kwaliteit te verbeteren en houdt de organisatie scherp. Tenslotte probeer je altijd fouten te voorkomen.

Leren van ervaringen van anderen

Er zijn veel mogelijkheden om via ervaringen van anderen de kwaliteit van jouw organisatie te verbeteren. Dit gebeurt door middel van kwaliteitskringen. Dat zijn eigenlijk zakelijke verenigingen die als doel hebben om ondernemers te laten leren over kwaliteitsmanagement. Dit doen ze door met elkaar samen te werken en ervaringen te delen. Hiermee helpen bedrijven elkaar dus te groeien.

Kwaliteit verhogen met InformerOnline

Zoals uitgelegd in de eerste paragraaf heeft het verhogen van kwaliteit niet per se direct te maken met je product of dienst. Met het online boekhoudprogramma InformerOnline zorg jij ervoor dat de kwaliteit van jouw boekhouding razendsnel toeneemt. Dankzij de slimme robots en andere innovatieve functies van Informer bespaar jij bovendien ontzettend veel kostbare tijd. Deze tijd kun je dan weer besteden aan het verbeteren van de kwaliteit van je product. ;)

kwaliteitsmanagement verhogen
Waarborg de kwaliteit van je administratie met Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis