Offerte voorbeeld

Laatst gewijzigd

12/9/2023

Flow Library Asset 4

Offerte voorbeeld

Op zoek naar een offerte voorbeeld? Dan zit je hier op de juiste pagina. Ontdek hoe een offerte er uit ziet en wat er allemaal op moet staan!

Wat moet er allemaal op een offerte?

Voor het maken van een offerte zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je bent voor het grootste deel vrij om de offerte op te stellen zoals jij wilt. Wel zijn er een aantal wettelijke voorschriften waar een offerte aan dient te voldoen.

Dit zorgt voor duidelijkheid voor jou en jouw opdrachtgever of klant.

De gegevens die wettelijk verplicht zijn op de offerte:

  • de gegevens van jouw bedrijf
  • de gegevens van jouw klant
  • de datum van de offerte
  • offerte informatie zoals het offertenummer
  • een samenvatting van het product of service dat je gaat leveren
  • het tarief of projectprijs
  • de vervaldatum van de offerte
  • een verwijzing naar de algemene voorwaarden

Een voorbeeld van een offerte

offerte voorbeeld informer

1. Gegevens van je bedrijf

Op de offerte moet je duidelijk je bedrijfsgegevens vermelden. Denk hierbij aan je bedrijfsnaam, contactgegevens en je logo.

2. Producten of diensten

Ook is het natuurlijk belangrijk om een opsomming van de producten of diensten die je gaat leveren te geven. Let hier op de aantallen per product of dienst.

3. De prijs

De prijs van de producten of diensten is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Vermeldt naast de prijs ook meteen het btw-percentage. Het totaalbedrag is dan ook inclusief btw!

4. Gegevens klant

Naast je eigen gegevens vermeld je ook de gegevens van je klant. Denk hierbij aan de naam en het adres, en KVK gegevens.

5. Offerte informatie

Zet als laatste ook altijd de datum van het versturen en de vervaldatum op de offerte. Daarnaast moet de offerte altijd een uniek offertenummer hebben waaraan die herkend kan worden.

Offerte in jouw huisstijl

Het is erg belangrijk dat jouw offertes er professioneel uitzien en dat ze herkenbaar zijn. In InformerOnline kun je zelf een design maken voor je offertes. Voeg je logo toe en verander de stijl en kleur. Op die manier verstuur je een professionele offerte in jouw eigen huisstijl!

Meer over Informer Boekhoudprogramma →

Herinneringen en Aanmaningen sturen

Het kan zijn dat een klant jouw online factuur niet op tijd betaald. Het kan dan nodig zijn om een herinnering te sturen. Met InformerOnline houd je altijd inzicht in jouw debiteuren. Bovendien kun je eenvoudig actie ondernemen als het nodig is.

herinneringen boekhouden

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions