UBL

Laatst gewijzigd

29/5/2024

Flow Library Asset 4

Wat is UBL?

UBL staat voor Universal Business Language en is een digitale standaard voor elektronische bedrijfsvoering. Je gebruikt het vooral voor het opstellen van facturen. Tegenwoordig zijn veel facturen die je online verstuurt standaard in dit formaat. Dit is vaak te herkennen aan een special .xml bestandje dat met de PDF mee wordt gestuurd.

Zowel de Nederlandse als Belgische overheid gebruiken tegenwoordig UBL 2.0 als standaard XML-formaat voor online factureren.

Waarom UBL-facturen gebruiken?

Door toepassing van UBL leest je computer de factuur digitaal in. Ook verstuurt hij hem digitaal. Hierdoor heb je 100% zekerheid dat je computer de data foutloos en zelfs automatisch in je boekhouding verwerkt. Bovendien zorgt dit ervoor dat het gehele proces van online factureren veel sneller verloopt. Je hoeft namelijk bijna niks meer zelf doen.

Wat is het beleid van de Nederlandse overheid voor e-factureren?

Uitgangspunt van de overheid is dat Nederland e-factureren daadwerkelijk doorvoert. Het Ministerie van Economische Zaken stimuleert elektronisch factureren (e-factureren). Op dit moment zijn bedrijven die een factuur willen sturen naar een overheidsinstantie zelfs verplicht om dit digitaal in het juiste formaat te doen. Reden genoeg dus om zelf ook over te stappen op e-facturatie!

Hoe kan ik UBL-facturen versturen met InformerOnline?

Dat gaat automatisch! UBL is de standaard van online boekhoudprogramma InformerOnline. Facturen die je van leveranciers krijgt kun je naar je persoonlijke Informer e-mailadres sturen. Deze leest het programma dan automatisch in, indien de afzender een elektronische factuur mee stuurt. We noemen het daarom “onze moedertaal”.

ubl facturen versturen
UBL-facturen is de standaard van Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis
// After fetching data, update the DOM or perform any other necessary actions