Veiligheid

Hoe veilig is mijn Informer data ?

Met veiligheidskeurmerken en uitgebreide SSL-certificaten zorgt online boekhouden ervoor dat jouw data altijd veilig is, zonder zorgen.

Data & Informer

Jouw gids naar het begrijpen van onze gegevensbeveiliging

Veiligheid voorop: Jouw gegevens zijn veilig en vertrouwd opgeslagen. Ontdek hier hoe we dit waarborgen.
Waar staat mijn data?
Tijdens het online boekhouden is er heel wat data die je moet bewaren. De Belastingdienst wilt immers dat je zeven jaar lang je gehele administratie bewaart. Deze data slaan wij voor jou op in onze drie front-end servers (drie verschillende locaties). Deze servers van AWS (Amazon Web Services) staan in de omgeving van Frankfürt, Duitsland. Dit is dus binnen de EU zone, waardoor je data weer een stukje veiliger is.

Deze servers worden allemaal beschermd door zogenaamde ‘Web Application Firewalls‘. Hiermee zorgen wij er voor dat de servers niet snel kunnen worden getroffen door aanvallen.
Jouw data is veilig
Als jij met InformerOnline werkt, is al je data gecodeerd, waardoor niemand er zomaar bij kan. Daarnaast beschikt InformerOnline over het meest uitgebreide SSL-certificaat beschikbaar. Een SSL-certificaat is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat informatie tussen de webserver en internetbrowser geheim blijft.

Jouw gegevens zijn dus altijd veilig.
Backups en veilig inloggen
In Informer worden er constant realtime backups gemaakt van de gehele database. Dankzij het slimme backup regime merk je als gebruiker niks van wijzigingen of updates.

Om veilig in te loggen gebruik je altijd een extra beveiligingscode, maar je kunt ook tweefactor-authenticatie of inloggen via passkeys instellen voor jezelf en andere gebruikers. Beide opties maken inloggen nóg veiliger, maar passkeys maakt het ook nog eens eenvoudiger.

Ontdek hier hoe je passkeys instelt

Ontdek hier meer over 2FA instellen voor gebruikers
Veiligheidsgarantie dankzij keurmerken
InformerOnline beschikt over verschillende prestigieuze veiligheidskeurmerken. Betrouwbaar Boekhouden in Nederland en Trusted Cloud in Duitsland. Niet iedereen krijgt deze keurmerken zomaar. Hiervoor moet je namelijk voldoen aan bijna driehonderd eisen, ook wel het ‘normenkader’ genoemd. Om up-to-date te blijven met deze normen worden er een jaarlijkse audit verricht door een onafhankelijke auditor. Deze bepaalt of we nog steeds voldoen aan alle strenge eisen.

Ook wordt er periodiek een ‘penetratie-tests’ uitgevoerd. Dat betekent dat er een externe ‘ethical hacker’ gaat proberen om in onze servers te komen, en test alle nieuwe manieren van hacken op onze systemen uit.
Peppol

Veilig factureren met je Peppol-connectie

Gratis Peppol-registratie voor klanten bij InformerOnline. Verzend veilig al je digitale facturen via het Peppol-netwerk, met gegarandeerde levering en snelle verwerking.

Snellere verwerking van facturen
Voldoen aan het wettelijke validatieproces
Veilige & betrouwbare verzending van facturen
Dashboard mockup
Explainer video

Geen tijd om te lezen?

We leggen je het eenvoudig uit in een korte video

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis