Inkoopfacturen

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat zijn Inkoopfacturen en bonnetjes?

Bij het inkopen van producten ontvang je bijna altijd inkoopfacturen. Eigenlijk is dit een soort bonnetjes van een online bestelling.

Wat staat er op een inkoopfactuur?

Bij het maken van een factuur moet je voldoen aan een aantal eisen van de Belastingdienst. Degene bij wie jij dus de aankoop hebt gedaan moet deze eisen dus nakomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs of het geleverde product. Voor de gehele lijst kun je onze pagina over de Factuureisen bekijken.

Bewaar je bonnetjes goed!

Je bent als ondernemer verplicht alle belangrijke documenten zoals een inkoopfactuur te bewaren. Daarnaast moet je ook papieren zoals bonnetjes en loonstroken goed verwerken in je administratie. De Belastingdienst zou namelijk altijd om je administratie kunnen vragen als ze iets niet vertrouwen. Daarom kun je altijd het best gewoon al je bonnetjes en inkoopfacturen netjes verwerken in je boekhouding. Dit is naast dat het verplicht is ook erg handig voor jezelf. Je bent namelijk nooit iets kwijt. Zeker niet in een online boekhoudprogramma.

Inkoopfacturen verwerken in Informer

In online boekhoudprogramma InformerOnline is het ongelofelijk eenvoudig om al je inkoopfacturen en bonnen te verwerken. Je kunt er bijvoorbeeld een foto van maken met de Informer App. Deze wordt dan meteen naar de boekhouding verstuurd en verwerkt door de Informer robots en de Scan&Herken functie. Bovendien kun je in het online boekhoudprogramma inkoopfacturen en bonnetjes uploaden. Ook dan worden deze automatisch goed verwerkt. Op die manier hoef je eigenlijk bijna niets meer zelf te doen!

inkoopfacturen en bonnetjes verwerken
Inkoopfacturen verwerken in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis