Egalisatiereserve

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat is een Egalisatiereserve?

Het egalisatiereserve is bedoeld om kosten te dekken die je eens in de zoveel tijd maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud van je pand.

Waarom een egalisatiereserve?

Het hebben van een egalisatiereserve is erg handig. Je kunt jezelf namelijk van tevoren alvast voorbereiden op uitgaven die gaan komen in de toekomst. Zo weet jij dus ook al voorafgaand aan de uitgave hoe je er financieel voor komt te staan als onderneming. Daarnaast brengt het egalisatiereserve ook een belastingvoordeel met zich mee. Je mag namelijk de te betalen belasting verspreiden over meerdere jaren. Op die manier hoef je niet in een keer zoveel geld uit te geven. Maar let wel op dat je jezelf kunt verantwoorden over de uitgave bij de Belastingdienst. Je moet namelijk kunnen bewijzen dat het daadwerkelijk om een periodieke uitgave gaat en hoeveel geld je gaat uitgeven.

Egalisatiereserve in InformerOnline

In online boekhoudprogramma InformerOnline kun je al je uitgaven automatisch laten verwerken door robots. Heb jij een egalisatiereserve opgebouwd voor het onderhoud van je bedrijfspand? Dan kun je de uitgave hiervan meteen verwerkt terugvinden op al je financiële overzichten. Boekhouden wordt met InformerOnline bijna leuk!

uitgaven egalisatiereserve verwerken
Uitgaven voor egalisatiereserve verwerken in Informer

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis