Storno

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat is een Storno?

Een storno is eigenlijk een ander woord voor een annulering. In dit geval een annulering van een automatische incasso.

Reden van een Storno

Als er een storno plaatsvindt op een automatische incasso is dit vaak omdat er een fout gemaakt is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat iemand zelf geld overmaakt maar dat er ook een incasso plaatsvindt.

Wanneer mag het en wanneer niet?

In principe heb je altijd het recht om een terugboeking aan te vragen. Dit gaat dan via je bank. Het kan ook dat je bank dit automatisch doet als je niet genoeg saldo hebt. Meestal geldt er een termijn van 8 weken om een reguliere storno te laten gebeuren. Er zijn ook momenten waarop je geen storno kunt aanvragen. Dit is meestal wanneer er een eenmalige incasso plaatsvindt of als het gaat om een afschrijving van loterijen.Via de procedure Melding Onterechte Incasso (MOI) kan een bedrijf uitgesloten worden van automatische incasso. Dit gebeurt als dit bedrijf te vaak een terugboeking moet doen.

Storno voorkomen in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je automatische incasso's of 'betaalbatches' altijd verwijderen. Hiervoor ga je links in het menu naar "Geavanceerd". Omdat er zojuist een betaal batch is gemaakt, kies je voor "Betalingen onderweg". ​ ​Hier kun je de foute incasso selecteren en in de prullenbak gooien. Zo voorkom je storno's van klanten!

storno voorkomen
Voorkom storno in je boekhouding

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis