Opdrachtgeversverklaring

Laatst gewijzigd

29/5/24

Flow Library Asset 4

Wat is een Opdrachtgeversverklaring?

De opdrachtgeversverklaring is onderdeel van de veranderende DBA wet. Deze wet is voor zelfstandige ondernemers en opdrachtgevers een hulpmiddel tot een duidelijkere arbeidsrelatie. In 2021 is de wet veranderd om de beoordeling van arbeidsrelaties te vereenvoudigen en meer flexibiliteit te creëren voor zzp'ers. De overheid handhaaft de wet DBA niet volledig. De Belastingdienst gaat zich ermee bemoeien als de opdrachtgever ‘kwaadwillend' is of gegeven aanwijzingen niet opvolgt.

Zekerheid dankzij de opdrachtgeversverklaring

Op het moment dat een opdrachtgever een zzp'er vindt om een klus te doen moeten ze verklaringen invullen. Zo ook de opdrachtgeversverklaring. Deze geeft de opdrachtgever zekerheid over het contract met de zzp'er. Met name de contractduur is in dit geval interessant. Mogelijk kunnen opdrachtgevers straks via een webmodule vragen stellen aan de ondernemer. Zo weet je van te voren wat je te wachten staat.

In combinatie met zelfstandigenverklaring

Naast de opdrachtgeversverklaring moet je ook de zelfstandigenverklaring ondertekenen. Deze geeft de zzp'er zekerheid over bijvoorbeeld het minimum uurloon en verschillende verzekeringen. Hiermee zorg je ook voor een betere vertrouwensband tussen jou en de ondernemer.

Opdrachten verwerken in je online boekhouding

In online boekhoudprogramma InformerOnline kun jij als ondernemer al je zaken met zzp'ers gemakkelijk verwerken in de boekhouding. Upload je factuur en laat deze vervolgens verwerken door echte robots. Op die manier hoef jij bijna niets meer zelf te doen en bespaar je bovendien ontzettend veel kostbare tijd!

opdrachtgeverserklaring
Verwerk al je opdrachten eenvoudig in de boekhouding

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis