Dropshipping

Laatst gewijzigd

23/1/2024

Flow Library Asset 4

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is een manier van handelen en het verkopen van spullen voor webwinkels. Hierbij heb je zelf geen voorraad. De groothandel verzendt de producten namelijk direct naar de klant. Als webwinkel heb je niets te maken met logistieke processen of iets dergelijks; je bent slechts een tussenpersoon die de producten verkoopt.

Hoe werkt dropshipping precies?

Bij dropshipping betalen bedrijven webwinkeliers om producten aan te bieden op hun website, maar de webwinkelier heeft geen echte voorraad in huis. Alle aankopen die klanten doen via de webwinkel worden direct vanaf groothandel naar eindgebruiker verstuurd. Dit is voor webwinkels een ideale manier om wat extra geld te verdienen. Je krijgt namelijk betaald van het bedrijf dat zijn producten op de website stalt. Voorbeelden van dit soort webwinkels die dropshipping als methode gebruiken zijn Bol.com en Amazon. Ook bedrijven als Shopify en mijnWebwinkel.nl bieden dit aan.

Het is belangrijk dat je bij dropshipping kiest voor een betrouwbare leverancier. Op die manier verklein je het risico dat er dingen foutlopen. Een goed voorbeeld van een betrouwbare groothandel is BigBuy.eu.

Voordelen en nadelen

Een groot voordeel van dropshipping voor webwinkels is het makkelijke geld verdienen. Maar aan de andere kant is het zo dat je wel aansprakelijk bent tijdens de bezorging. Is het product bijvoorbeeld defect? Dan ben jij als webwinkelier aansprakelijk.

Voor bedrijven die producten willen verkopen is het een makkelijke manier om hun producten te highlighten. Je kunt immers veel processen automatiseren dankzij dropshipping. Ondanks dat verlies je wel wat zekerheid. Als jouw dropshipper een bedrijf is wat bijvoorbeeld niet zo goed bereikbaar is, kan het moeilijk zijn eventuele problemen op te lossen. Daarnaast is je nettowinst natuurlijk wat kleiner aangezien je de dropshipper moet betalen voor zijn diensten.

Dropshipping bij InformerOnline?

Met online boekhoudprogramma InformerOnline kun jij je administratie koppelen aan meerdere verschillende webwinkels. Heb jij bijvoorbeeld een webwinkel bij mijnWebwinkel.nl? Dan kun jij al je in- en verkopen automatisch laten verwerken in de boekhouding. Of heb jij kosten gemaakt aan dropshipping? Deze kosten kun jij verwerken onder een aparte categorie waardoor jouw boekhouding altijd perfect in orde is!

dropshopping
Koppel je dropshipping webshop eenvoudig aan Informer en bespaar tijd

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis