Wat is het Lage Inkomensvoordeel 2021?

Het lage inkomensvoordeel 2021 (LIV) is een vergoeding voor werkgevers die werknemers met een laag loon in dienst hebben. Hierdoor beperk je als werkgever je loonkosten en is het voor werknemers makkelijker om werk te vinden.

Een werknemer moet in 2021 aan een aantal voorwaarden voldoen voordat je in aanmerking komt voor het LIV. Ten eerste moet hij 1 of meer werknemersverzekeringen hebben. Daarnaast moet hij een gemiddeld uurloon hebben van minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijke minimumloon. Bovendien moet hij tenminste 1248 uren betaald hebben gekregen en de AOW leeftijd nog niet hebben bereikt.

Om het lage inkomensvoordeel te ontvangen hoef je zelf niets te doen. Het UVW rekent dat uit op basis van de uren die jij invult. Zorg dus dat je altijd goed de betaalde uren per werknemer invult!

Hoeveel voordeel levert het lage inkomensvoordeel 2021 op?

Het lage inkomensvoordeel 2021 wordt uitgekeerd per werknemer. Voldoet een werknemer aan de bovenstaande voorwaarden? Dan is het voordeel per uur voor die werknemer €0,49. Dit kan oplopen tot maximaal €960.

Loonkosten verwerken in de administratie

Als ondernemer ben je verplicht je kosten netjes bij te houden in je boekhouding. Zo ook de loonkosten en de lage inkomensvoordeel. Met online boekhoudprogramma InformerOnline is dat erg eenvoudig. Hier helpen verschillende robots je namelijk alles netjes te verwerken. Daarnaast verstuur je de btw-aangifte binnen 2 minuutjes naar de Belastingdienst. Met InformerOnline is boekhouden makkelijk!

Lage inkomensvoordeel 2021 toepassen in Informer
Download de printversie

Deel dit artikel!