Rudi van De Stukadoor.com

Rudi van DeStukadoor.com doet zelf zijn boekhouding met InformerOnline. Lees hier het verhaal over zijn bedrijf en business.

Flow Library Asset 4

Rudi is een stukadoor uit het Flevolandse Dronten. Hij heeft de kneepjes van het vak leren kennen van zijn vader, die ook stukadoor was. Lees zijn ondernemersverhaal en ontdek wat hij lastig vindt aan ondernemen en wat hem juist trots maakt.

Vanaf mijn elfde jaar ging ik al met mijn vader de bouw op. Hij was stukadoor en liet mij als kleine jongen eerst ‘opperen’. Later mocht ik dan steeds meer helpen met stukadoren. Begin jaren ’90 haalde ik mijn Algemene Ondernemers Vaardigheden, vroeger het middenstandsdiploma. Het starten van een eigen bedrijf heeft er dus eigenlijk altijd wel in gezeten. En aangezien ik het stucvirus van mijn vader heb meegekregen ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen als stukadoor. Bij het starten van mijn eigen business vond ik met vinden van nieuwe klanten en krijgen van naamsbekendheid de grootste uitdagingen.

Op dit moment maak ik het liefst decoratief stucwerk, zoals betonlook. Als mijn opdrachtgevers dan een ruimte binnenstappen als alles opgeruimd is en reageren met “Woow!” Dat geeft mij echt de meeste voldoening. Als ik iets moois maak, ben ik daar ook écht trots op…

Als ondernemer krijg je wel eens te maken met tegenslagen. Ook ik heb dat helaas moeten ervaren. Maar ondanks die tegenslagen moet je altijd geloof in je eigen kunnen blijven houden. Knokken voor een mooie toekomst en blijven vernieuwen. Ook het thuisfront is hierin belangrijk. Zo heb ik altijd het gevoel dat ik op hen terug kan vallen.

Naast het traditionele stucwerk ben ik altijd op zoek naar innovaties en nieuwe mogelijkheden in de eindafwerking. Opdrachtgevers blijven verrassen met een zo mooi mogelijk resultaat. Daar gaat het voor mij uiteindelijk om.

En dan de administratie… Bij mijn studie begin jaren ’90 kwam ook boekhouden aan bod. Toen nog met een papieren grootboekrekening, wat een ramp was dat! Toen ik voor mezelf was begonnen gebruikte ik het offline boekhoudpakket van Informer. Dit was goed om mee te werken, maar toen ik later de overstap maakte naar InformerOnline dacht ik wel: “Dit had ik veel eerder moeten doen!” Het werkt nog veel makkelijker dan het offline pakket. De meeste functies, zoals offertes, opdrachten, facturen en relatiegegevens zijn inzichtelijk via de app op mijn telefoon en ook kassabonnen zet ik met een foto direct online in mijn boekhouding. Erg handig aangezien ik veel onderweg ben. Boekhouden zal nooit mijn hobby worden, maar met InformerOnline is het bijna een feest ;-).

Wil jij zelf ook het “Woow”-effect ervaren van Rudi? Neem dan een kijkje op zijn website: DeStukadoor.com

De Stukadoor.com

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis