Ralf van Datacation

Het ondernemen zat altijd al in Ralf. Dat bleek toen hij met Datacation op jonge leeftijd zijn tweede bedrijf oprichtte. Lees zijn verhaal!

Flow Library Asset 4
ralf van datacation

Ralf (rechts op de foto) is altijd al ondernemend geweest, en begon in 2018 met ondernemen met zijn reisbureau PaRa Travels. In 2020 startte hij zijn huidige bedrijf Datacation. Ontdek zijn verhaal hieronder.

Ondernemen zat altijd in mij

Vroeger wilde ik graag na mijn studie bij een van de grotere consultancy bedrijven gaan werken. Na negatieve reacties van mijn vrienden die daar al werkten (o.a. veel presentaties maken, weinig klantcontact, niet doen waarvoor ze waren aangenomen), besloot ik dat ik het anders wilde gaan doen. Het ondernemen zat altijd al in mij. Vandaar dat ik in 2018 mijn eigen reisbureau voor reizen in Peru en Bolivia begon: PaRa Travels. In 2020 besloot ik vanwege mijn achtergrond in Econometrie te beginnen met mijn eigen data science bedrijf Datacation. Een hele andere tak van sport…

Mijn droom: een team met ondernemende mensen die allen een passie hebben voor data, in een cultuur waarin je alles tegen elkaar kan zeggen en je veel van elkaar kan leren. Ons team bestaat nu uit 6 personen. Hierdoor ben ik 50/50 bezig met projecten en het managen van Datacation. Op het begin hield ik me voornamelijk bezig met het uitvoeren van data science projecten en BI projecten.

Successen behalen motiveert

Ik heb gemerkt dat het als relatief jonge ondernemer lastig is om bij de juiste mensen aan tafel te komen. Een netwerk hebben is ontzettend belangrijk. Bovendien vond ik het een uitdaging om tijdens het binnenhalen van projecten ook ondertussen allerlei andere zaken op te bouwen. Denk hierbij aan een website bouwen, marketing, de boekhouding regelen, en juridische zaken.

Dankzij een goede ochtendroutine en het balanceren van werk, sport en voeding, lukt het mij om efficiënt te werk te gaan en uitdagingen aan te gaan. Ook helpt het als we successen behalen met ons team, en onze klant de hoogste beoordeling sinds jaren haalt mede dankzij ons project. Hier ben ik erg trots op!

Tijdsbesparing!

Het grootste gemak van een online boekhouding? Veel tijdsbesparing! Het geeft me meer tijd voor mijn vriendin, vrienden en familie. Ik ben dan ook erg content dat mijn accountant Informer destijds aanraadde. Met name de OCR-functie ben ik blij mee. Hiermee worden mijn bonnetjes direct vertaald naar tekst in het boekhoudprogramma. Super handig!

Meer weten over het bedrijf van Ralf? Bekijk dan nu de website van Datacation!

bekijk de website van datacation

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis