Patrick van Spiraea

Patrick van Spiraea doet zelf zijn boekhouding met boekhoudprogramma InformerOnline. Lees hier het verhaal over zijn bedrijf en business.

Flow Library Asset 4

Patrick vindt het belangrijk om met zijn bedrijf Spiraea kwaliteit te leveren bij een schoonmaakklus. Lees hier het verhaal van een échte vakman!

Ik ben in juni 2001 begonnen als eenmanszaak. Met mijn bedrijf Spiraea doe ik de schoonmaak in een heleboel verschillende panden en bij heel veel verschillende bedrijven. Van kantoorpanden tot winkels en bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren. Op die manier wordt mijn werk nooit saai, aangezien ik op veel plekken kom! Het was in het begin wel lastig om naam te maken. Het vinden van opdrachtgevers en dus het genereren van genoeg inkomsten was niet altijd makkelijk. Vandaar dat ik ben begonnen als onderaannemer. Dit heeft Spiraea goed op weg geholpen!

Als ik mijn werk doe, haal ik de meeste voldoening uit het leveren van de kwaliteit die mijn opdrachtgever verwacht. Ik krijg dan bijvoorbeeld een berichtje van de opdrachtgever dat alles er hartstikke netjes uit zag. Op die momenten ben ik blij en wordt ik er aan herinnerd waarom ik dit werk doe. Ik heb op dit moment namelijk mijn doel behaald dat ik voor de klus had!

Een uitdaging die ik af en toe wel ondervind tijdens mijn werk is het samenwerken met collega’s die ZZP’er zijn. Deze huur ik in om mij te helpen bij de klus. Maar het is soms lastig om de motivatie die ik heb ook uit hen te halen, aangezien het niet echt hun werk is. Het is lastig om ze dan te laten beseffen dat ook zij er afhankelijk van zijn dat we een goed resultaat leveren.

Om obstakels zoals het bovenstaande voorbeeld te voorkomen, zorg ik altijd voor duidelijke communicatie met mijn opdrachtgever en ingehuurde ZZP’ers. Op die manier ontstaat er veel transparantie en zijn er weinig onduidelijkheden. Dit geeft de opdrachtgever vertrouwen in ons en wij kunnen ons werk beter doen!

Ik ben zeer tevreden over InformerOnline. Het programma helpt mij op een fijne en eenvoudige manier al mijn klussen te verwerken in de boekhouding. Daarnaast ben ik erg positief over de ontwikkeling en het feit dat er steeds meer mogelijkheden worden toegevoegd. Ondanks dat ik zelf geen boekhoudverleden heb, vind ik InformerOnline prettig werken. Zeker het ‘online’ gedeelte is handig. Je bent daardoor niet gebonden aan een specifieke locatie, je kunt namelijk overal even je boekhouding bijwerken.

Heeft u toevallig nog een schoonmaakbedrijf nodig binnenkort? Neem gerust een kijkje op onze website!

Spiraea

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis