Mirjam van Room to Grow

Mirjam wilde altijd al voor haarzelf beginnen. Sinds 2008 helpt ze mensen zicht beter te profileren met haar trainingsbureau Room to Grow.

Flow Library Asset 4
mirjam van room to grow

Mirjam wilde eigenlijk haar hele carrière al iets voor haarzelf beginnen. In 2008 was het eindelijk zo ver en startte ze net voor de financiële crisis haar trainingsbureau Room to Grow. Lees haar complete verhaal!

Een goed verhaal hebben is niet genoeg

Tijdens mijn verschillende banen in loondienst als personal banker, marketeer en diversiteitsmanager dacht ik steeds: dit zou ik ook wel eens als zelfstandig ondernemer willen doen, maar elke keer kwam er weer een andere baan op mijn pad en schoof ik het ondernemen vooruit. Mijn laatste functie in loondienst was diversiteitsmanager bij ING. Het was een heel zelfstandige, onafhankelijke rol, waarbij ik het gevoel had ook mijn eigen toko te runnen. In 2008 heb ik de stap naar het ondernemerschap echt gezet.

Ik heb een trainingsbureau, Room to Grow, waarin we mensen helpen hun kwaliteiten te ontdekken en deze te laten zien in hun dagelijkse werk en ook bijvoorbeeld bij sollicitaties. We geven trainingen Stemgebruik, Profileren, Feedback geven, Werkgeluk, LinkedIn en nog veel meer. Om succesvol te zijn is het belangrijk dat je ook laat zien en merken dat je een professional bent en dat je toegevoegde waarde levert. Je kunt een goed verhaal hebben, maar het moet ook verteld worden, op een aansprekende manier. Ik ben ook auteur van het boek Profileren zonder Opscheppen.

Speldenprikjes geven loont

In het begin merkte ik dat het lastig was om een handtekening onder een opdracht te krijgen, ondanks vele leuke en enthousiaste gesprekken die ik voerde met potentiële opdrachtgevers. Bij onze grootste klanten – zoals alle grote banken, KPN, ProRail, VGZ – bleven we jarenlang speldenprikjes geven. En dat loont, want dit zijn nu hele trouwe klanten geworden.

Ik word er dan ook ontzettend blij van als deelnemers zeggen: “Maar als je deze training toch niet hebt gedaan, dan sta je toch 10-0 achter bij je sollicitatie?” Of als iemand mij later nog een berichtje stuurt om te bedanken, omdat een gesprek met een leidinggevende goed is gegaan, door tips uit een training. Veel mensen zien erg ertegen op om zich te profileren. Ze ergeren zich vaak juist aan collega’s die zichzelf de hele dag op de borst kloppen. Ik word er blij van als ze tijdens een training merken dat ze zich ook kunnen profileren op een manier die bij hen past.

Haha, heb ik tijd over???

Informer ziet er goed uit, is betaalbaar en je kunt zelf bepalen welke extra functies je aan of uit zet, daarom koos ik voor hen! Het is bovendien heel handig dat je bonnetjes meteen kunt scannen, zodat je ze niet kwijtraakt.

Ik vind het leuk en interessant om de boekhouding zelf te doen en heb dus geen boekhouder. Ondanks dat het altijd even een puzzel is, maak ik altijd zelf de jaarrekening, het klopt altijd! En als ik wel een vraag heb dan krijg ik heel snel antwoord via de chat. Heel prettig contact.

Wat ik doe met de overgebleven tijd? Haha, heb ik tijd over??? Nou eigenlijk best wel. Ik kan hard werken, maar kies er ook voor om veel tijd te hebben om te sporten, te zingen en met vrienden af te spreken. Dat bewaar ik niet alleen voor het weekend.

Meer weten over Mirjam’s bedrijf? Bekijk hier de website van Room to Grow.

bekijk de website van room to grow

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis