Merel Slotboom van Movimento

Merel van Movimento doet zelf haar online boekhouding met Informer!

Flow Library Asset 4

Wanneer ben je begonnen als ondernemer?

In de buik van mijn moeder. Het ondernemersbloed gaat door onze anderen aan twee kanten van de familie. Ik richtte Movimento op in 2005 en Selfenizer en Slotboom’s vastgoed in 2017.

Wat doe je precies als ondernemer?

Ik ben kinesioloog, trainer en auteur. Ik begeleid mensen, bedrijven en dieren naar het best mogelijk in hun vel zitten en het meeste uit hun leven halen. In Movimento doe ik dat door een op een begeleiding of cursussen te geven, zoals het transformatie jaarprogramma dat start in november. Binnen Selfenizer creeer ik online content zoals trainingen en het Quantum I portaal om mensen de kans te geven zichzelf op de rit te krijgen, houden en te excelleren. Ook heb ik een boek geschreven waarin ik laat zien dat ik “walk the talk”, dus dat ik alles wat ik mijn cursisten leer zelf doorlopen heb en heb geselecteerd op de best werkende technieken voor een optimaal resultaat. Wanneer je kiest voor het leven en gezond en gelukkig bent, dan kun je zo veel meer en dan komt er zo veel goeds naar je toe.

Wat vond je het meest lastig bij het starten van je business?

In het begin wilde ik meer en meer studeren om mijn klanten zo veel mogelijk waarde te geven. Nu weet ik dat je altijd klanten krijgt die je aankunt en die bij je komen omdat ze bij je passen.

Waar haal je het meeste voldoening uit bij jouw business? Waar ben je als je thuiskomt het meest trots op?

Ik ben echt super blij met hoe ik mijn fysieke bedrijf met een prachtig centrum in Bleiswijk om heb kunnen vormen naar een volledig digitaal bedrijf. Nu kan ik als digital nomad overal ter wereld zijn en mijn klanten behandelen. Zes keer per jaar kom in naar Nederland om twee weekenden cursus te geven en 5 dagen klanten te zien en dan mag ik weer en route. Ik noem mij nu dus ook the Kinesiologist on the Move.

Wat is of zijn jouw grootste uitdaging(en) geweest tijdens jouw ondernemerschap?

Ik heb drie jaar lang een centrum gehad van 175m2 waar ik werkte met een heel team en collega’s. De grootste uitdaging daarin was collega’s vinden die net zo gedreven zijn als ik in het altijd optimaliseren hoe ze zich voelen. Wanneer jij zelf super in het leven staat, dan trek je daar mensen op aan, mensen die ook super in het leven willen staan. Wanneer je prive niet zo lekker in je vel zit, trek je dat soort klanten aan. Dat geeft niks, alleen ben ik van het snel opknappen, inzichten vergaren, groeien en niet van het pappen en nathouden. Juist van deze uitdaging heb ik leren: duidelijk zijn, een liefdevol leider zijn, organiseren, systematiseren, werken met een PA, delegeren, loslaten, bijsturen, communiceren, marketing.

Wat heb je gedaan om deze obstakels te overwinnen?

Ik heb gepraat, mensen losgelaten. Dit bleek een bevrijding voor beide. Want als ik me niet fijn voel in een relatie dan is er een grote kans dat de ander dat ook merkt. En ik heb geleerd om mezelf serieus te nemen om mijn onderbuik gevoelens te vertrouwen en er naar te handelen.

Hoe merk jij het gemak van online boekhouden?

Nu ik alles online doe: klantcontact, kinesiologiebalansen, marketing, social media, websites, verkoop is online boekhouden ideaal. Ik heb geen printer in mijn camper, dus ben super blij met alle facturen in PDF vorm die ik direct upload bij de uitgaven. Ik download mijn bankgegevens en werk mijn inkomsten en uitgaven bij en net zo gemakkelijk aan het einde van elk kwartaal de online BTW aangifte. Dit scheelt me echt dagen werk en ordners vol met papier. Ik ben dankbaar en tevreden en doe dan ook alle drie mijn bedrijven zelf in Informer. Alleen voor de afronding van het jaar ga ik naar mijn boekhouder.

Meer leren over Movimento? Neem dan snel een kijkje op de website!

Facebook: https://www.facebook.com/Merel.Movimento

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/merel-slotboom-b8905218/

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis