Marjolein van De Opfleurist

In Augustus 2021 vierde De Opfleurist haar 5-jarig bestaan! Alles over eigenaresse Marjolein en haar bedrijf dat barst van de planten, lees je hier!

Flow Library Asset 4

Bekijk hierboven het ondernemersverhaal van Marjolein Kuipers - die haar eigen bedrijf heeft in planten en moswanden, genaamd de Opfleurist. Liever lezen? Hieronder zie je wat Marjolein over haar eigen ondernemersavonturen schreef. (Let op, niet dezelfde content als in de video. 😉)

Ik krijg energie van mijn werk!

Bij De Opfleurist draait eigenlijk alles om het creatief gebruik maken van… planten! Als een van de groenste bedrijven van Groningen richt het zich op locatie beplanting, het creëren van mos wanden en geven van kamerplant-gerelateerde workshops. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit als mensen blij worden van mijn producten. Hiervan krijg ik heel veel energie, in tegenstelling tot mijn vorige baan als hulpverleenster, die mij juist energie kostte.

Het toevoegen van planten in je dagelijkse leven is iets waar mensen blij van worden. Het geeft een ruimte rust en sfeer. Er zijn dan ook erg veel mede plantfanaten met wie ik mijn passie mag delen via social media. Maar naast passie, delen we ook kennis, dat is voor mij ontzettend waardevol.

Onzekerheid was en is nog steeds de grootste uitdaging

Bij het starten van mijn onderneming vond ik het lastig om in te schatten, en was ik onzeker over hoeveel mijn product waard moest zijn. Als ik een offerte opstelde, kon ik nachten wakker liggen over wat de klant zou vinden van de prijs. Ook nu blijft de onzekerheid van een kleine onderneming de grootste uitdaging. Aan de ene kant geeft ondernemen me een gevoel van vrijheid in het maken van keuzes, en ook het avontuurlijke aspect heeft iets interessants.

Hoewel de onzekere tijden soms erg zwaar zijn (geweest), pak ik de uitdaging altijd aan, en wakkert dit het vuur in mij aan! Bovendien poog ik vooral rustig te blijven en oplossingen te zoeken, roeien met de riemen die je hebt. In elke tegenslag zit weer een uitdaging, en dat vind ik ook juist heel mooi aan het ondernemen. Wanneer je dan weer in rustiger vaarwater komt kan ik weer super trots zijn op mijn omgeving, mijn bedrijf en mezelf.

Boekhouden overzichtelijk en werkbaar voor iedereen

Toen ik net begon als ondernemer wist ik niks van boekhouden, maar InformerOnline had een duidelijke gratis snelcursus online staan. Dit maakte voor mij het hele boekhouden overzichtelijk en werkbaar. Na een proefmaand beviel het programma me goed, dus ben ik klant gebleven! Qua functies is het top dat je facturen kunt versturen via de mobiele app, maar het inscannen van inkoopfacturen via Scan&Herken is toch wel de beste functie. Dat maakt dit proces zoveel makkelijker en het bespaart tijd. Die tijd kan ik weer besteden aan het verzorgen van mijn meer dan 60 kamerplanten!

Bekijk hier de website van de onderneming van Marjolein: De Opfleurist →

bekijk de website van de opfleurist

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis