Linda van Agrolin Advies & Service

Linda van Agrolin doet zelf haar boekhouding met InformerOnline. Lees hier het verhaal over haar bedrijf, business en passie om te ondernemen.

Flow Library Asset 4

Linda heeft een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de groen, grond en infrasector. Lees hieronder het verhaal van een échte ondernemer en ontdek hoe zij voor haar passie heeft gekozen.

Op 4 juni 2008 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer. Ik heb een adviesbureau dat gespecialiseerd is in de groen, grond en infra sector. Als Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) adviseer en begeleid ik ondernemers bij het uitvoeren van hun risico inventarisatie & evaluatie (RI&E), certificeringen op gebied van veiligheid, kwaliteit, gezondheid, milieu, waaronder VCA, ISO, CO2 prestatieladder, groenkeur, etc. Daarnaast neem ik tijdens die processen een hoop rompslomp weg bij ondernemers, zoals het regelen van vakgerichte opleidingen en cursussen, subsidies, arbeidscontracten, medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt etc. Naast mijn specialisatie, voer ik als Middelbaar Veiligheidskundige ook advieswerk uit in andere branches, meestal zijn dit risico inventarisatie’s en evaluaties, zodat de ondernemer een veilige en gezonde werkomgeving kan bieden.

Als startende ondernemer komt er best veel op je af. Zo vond ik het in het begin vooral spannend of ik wel voldoende klanten zou krijgen om er rond van te komen. Ook had ik niet zoveel kaas gegeten van boekhouden en administratie. Daarom heb ik in 2011 mijn praktijkdiploma boekhouden gehaald.

Voldoening haal ik uit positieve audits. Wanneer ik iemand begeleid heb naar een mooi certificaat aan de muur. Een tevreden klant, daar doen we het voor! Het meest trots ben ik op mijn specialisatie in de groen, grond en infra sector. Door deze specialisatie spreek ik de taal van de klant. Zowel op technisch niveau als op bedrijfsniveau, in de uitvoering en op kantoor. Deze specialisatie heb ik ontwikkeld door zelf alle werkzaamheden te hebben uitgevoerd vanaf jongs af aan. Ik heb dus daadwerkelijk op de machines rond gereden, waardoor ik prima weet waarover we praten bij de klant.

Natuurlijk heb ik ook uitdagingen gehad in mijn 10 jaar als zelfstandig ondernemer. Op een gegeven moment had ik een opdrachtgever waar ik zo’n 4 dagen per week rond liep, hier ben ik mee gestopt en dus begonnen aan een uitdaging om geen vaste langdurige opdrachten meer te hebben, maar puur te gaan doen waar mijn passie ligt; de klant zijn probleem en rompslomp oplossen!

Hoe ik omga met deze obstakels? Ik kom met twee voeten uit de klei, zo sta ik ook in het leven. Gewoon beginnen en doen, wel met de kanttekening dat ik het goede voorbeeld moet geven en dus werk en privé in balans houdt. Ik zorg ervoor dat ik niet blijf hangen in mijn werk (als iets af moet, of als ik met iets leuks bezig ben), maar op tijd weet te stoppen, zodat ik dagelijks fit en gezond weer aan mijn werk kan gaan.

En hoe dat met de boekhouding gaat? Online boekhouden is geweldig. Ik heb zelfs de app op mijn telefoon. Zo weet ik wat er open staat, wat er binnen moet komen en hoe ik ervoor sta. Ook kan ik altijd facturen en offertes opzoeken onderweg en bij de klant!

Meer over Agrolin.

Agrolin

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis