Jos van The Playmakers

Als eigenaar van B-corp The Playmakers verwezenlijkt Jos samen met zijn team ondernemingsdromen en wordt talent benut. Lees zijn verhaal hier!

Flow Library Asset 4
jos van the playmakers

Jos schreef zich op 10 juni 2003 officieel in als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel, en zo geschiedde The Playmakers. Lees hier zijn ondernemersverhaal.

Ondernemingsdromen realiseren en talent optimaal benutten

Als werknemer kon ik me nooit vinden in de criteria die werden gehanteerd in de ontwikkeling van je carrière en talent. Er werd voorbijgegaan aan “de juiste persoon op de juiste plaats”. Dat deed mij besluiten het heft in eigen handen te nemen met The Playmakers.

Vanwege de snelle technologische ontwikkelingen, baanbrekende business modellen en een nieuwe kijk op de functie van werk, is het voor bedrijven en het onderwijs ontzettend lastig om effectief in te spelen op nieuwe behoeften. Als officieel gecertificeerde B-corp verbinden we werkgever en werknemer opnieuw met elkaar, en ontwikkelen we een mind- en vaardigheden set die ondernemingsdromen helpt realiseren, en talent optimaal benut.

Ondernemen is een bumpy road, vallen en opstaan

Een groot deel van mijn zelfstandigheid was eigenlijk uitsluitend gericht op het waarde toevoegen middels uurtje factuurtje. Met deze vorm is niets mis, alleen is deze niet schaalbaar. De uitdaging is om een verdienmodel te vinden die jouw bewezen successen voor een groter publiek toegankelijk te maken. Bovendien vraagt het opbouwen van een bedrijf om meer vaardigheden dan ondernemend en creatief zijn. Jezelf loskoppelen van uitvoerende taken, en jezelf meer te richten op strategie en groei, dat is lastig, maar wel nodig.

Hoewel er tegenwoordig idealistisch wordt gedaan over ondernemen en geld verdienen, kan ik zeggen dat een crisis of tegenslagen je brengen naar emotieniveaus waarvan je nooit wist dat je ze had. Om obstakels te overwinnen, werk ik aan mijn mindset, waarbij inzichten van Sadhguru mij enorm helpen. Leef in het moment en focus op datgene wat je kunt beïnvloeden. Ook leer ik van mentoren en lessen van onder andere Jim Rohn en Bob Proctor en heb ik geleerd te vertrouwen op je team en het proces.

Trots op de ontwikkeling van ons team

Iedere dag ben ik actief bezig met richting geven aan de groei van The Playmakers. Met ons Playmaker model scheppen we een speelveld voor een succesvolle en resultaat gedreven transitie. Ik haal er dan ook erg veel voldoening uit als we mooie resultaten boeken met onze cliënten, terwijl zij zelf de regie in handen houden.

Daarnaast ben ik trots op mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van ons team. Zo gaf ik mijn oudste zoon, die net als vele jongeren de belemmeringen in het onderwijs zelf heeft ervaren, 2 jaar geleden een stageplek. Inmiddels heeft hij zich als digitale marketeer geweldig ontwikkeld! Bovendien haal ik energie uit ons meest recente IT & Development teamlid. Haar bezigheden aan ons digitale platform zijn essentieel in het succes en de duurzaamheid van onze aanpak.

InformerOnline: een schot in de roos!

Boekhouden was altijd een ondergeschoven kindje van mij. Een last in plaats van een lust. Vroeger bracht ik altijd nog braaf al mijn documenten naar mijn boekhouder, waardoor ik eigenlijk geen idee had hoe de financiële situatie was. Online boekhouden geeft daarentegen 24/7 inzicht, tenminste, als je de discipline hebt al je bonnen en facturen direct te scannen en te boeken…

De demo van InformerOnline gaf mij direct een helder overzicht. Ook merkte ik dat het verwerken van facturen erg snel ging en dat de eenvoudige koppelingen goed van pas kwamen. Dat mijn boekhouder ook met het programma werkte, was een schot in de roos. Hierdoor ben ik er voor het dagelijks omgaan met de boekhouding, en de boekhouder voor het beheer. Voor mij persoonlijk is het dashboard met je bruto- en netto omzet samen met de uitstaande vorderingen de beste functie, echt compleet. De tijd die ik bespaar kan ik weer gebruiken voor mijn bedrijf!

Bekijk hier de website van The Playmakers →

bezoek de website van de playmakers

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis