Geautomatiseerde factuurverwerking met UBL-facturen

Het klinkt misschien als iets van de toekomst, maar dat is verre van waar. Geautomatiseerde factuurverwerking is voor een ieder inmiddels haalbaar, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Sterker nog, als UBL-facturen door iedereen als ‘standaard’ wordt gebruikt, dan zal de boekhouding voor alle bedrijven flink wat minder tijd in beslag gaan nemen. Een streven waar iedere ondernemer bij gebaat is!

Het startschot

UBL-facturen zijn echter niet van de laatste tijd. Reeds in 2010 werd door de Nederlandse overheid het startschot gegeven om het gebruik van deze elektronische facturen (e-facturen) te stimuleren. Zij namen hierin het voortouw door de Rijksoverheden te verplichten om per 1 januari 2011 e-facturen te kunnen ontvangen en te verwerken. Zij hebben zelfs het streven dat per 2017 100% van de facturenstroom elektronisch moet zijn.

Afscheid nemen van oude gewoontes

Inmiddels zijn we een paar jaar verder sinds het startschot en het lijkt erop dat het gebruik van de UBL-facturen nu echt begint aan te slaan. Net als met de overstap van een factuur per post naar een factuur per e-mail (als pdf), hebben veel mensen (en bedrijven) de tijd nodig om afscheid te nemen van oude gewoontes. Ze weten dat het goedkoper en sneller kan, maar toch zit dat vertrouwde erin gebakken. Ook software ontwikkelingsbedrijven hebben de tijd nodig gehad om te zorgen dat hun boekhoudpakket het gebruik van UBL ondersteunt. Het lijkt er nu echter op dat alle voorbereidingen gereed zijn om van e-factureren een groot succes te maken!

Nog enige onbekendheid

Ondanks de voordelen van UBL-facturen, zijn deze naam en de mogelijkheden nog niet onder alle ondernemers bekend. Zonde, zeker als je beseft dat er zoveel winst valt te behalen! Met de campagne “UBL is onze moedertaal”, probeert Informer Software daarom meer ‘awareness’ te creëren. Door UBL als basis te gebruiken van onze facturen, is immers nóg sneller online boekhouden te realiseren en dat is waar wij voor staan. Een goede reden om UBL-facturen extra onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over UBL

Wil jij meer lezen over UBL-facturen en de voordelen van het gebruik hiervan? Download dan ons e-book “UBL-facturen – Digitaal factureren 2.0”.