Throwback Thursday: De Scanbox voor facturen!

Het is donderdag, een dag waarop je in je sociale tijdlijn doorgaans wordt bestookt met foto’s van tijden van weleer. Berichten van lachende volwassenen in hun tienertijd die steevast worden afgesloten met de hashtag #tbt. En omdat wij recent onze 25e verjaardag hebben gevierd, kijken wij vandaag ook terug op iets moois uit het verleden. Wat dacht je van de Scanbox, destijds een moderne gadget voor snellere factuurverwerking.

De ScanBox

Met de intreding van online boekhouden moesten alle financiële documenten digitaal beschikbaar worden gemaakt. Hierbij werd vooral gebruik gemaakt van de scanner. Maar het scannen van documenten kan een tijdrovende bezigheid zijn. Om facturen sneller online te krijgen werd daarom de ScanBox ontwikkeld.

De ScanBox is een kartonnen doos die je met magneetjes eenvoudig in elkaar kunt zetten. Als hij in elkaar staat, kun je precies een A4-factuurtje op de bodem leggen. Na het aansluiten van een kleine batterij gaat er zelfs licht branden in de doos. Op deze manier is de factuur altijd perfect belicht, zonder schaduwen. Vervolgens leg je je telefoon op de ScanBox en maak je met de camera van de telefoon een foto van de belichte factuur op de bodem van de doos. Het resultaat mag er zijn, een digitale foto van een factuur die de kwaliteit van een scanner in de meeste gevallen benadert.

Scanbox Blog

Van ScanBox naar Smartphone

Ondanks het feit dat de ScanBox voor een goede scan van een factuur zorgt, gebruiken de meeste ondernemers tegenwoordig gewoon de camera van de smartphone. De camera’s in de moderne smartphones zijn van dermate hoge kwaliteit dat je met een klein beetje inspanning eigenlijk altijd een goede foto kunt maken. Er zijn zelfs talloze apps die speciaal ontwikkeld zijn om documenten te scannen met de smartphone.

De uitvoering mag misschien iets veranderd zijn, het principe blijft hetzelfde. Een foto maken van een factuur met je smartphone gaat een stuk sneller dan alle documenten door de scanner halen. Bovendien heeft de Belastingdienst inmiddels officieel verklaard dat je na het maken van een foto van een factuur of bon je het origineel eigenlijk niet eens meer hoeft te bewaren. Op die manier kun je als ondernemer een heel snelle en efficiënte online boekhouding inrichten.

Heb jij online boekhouden nog niet uitgeprobeerd? Maak dan gratis en vrijblijvend een proefaccount van InformerOnline aan.

probeer informeronline 30 dagen gratis