B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corps zijn bedrijven die zich actief inzetten voor sociale en ecologische doelstellingen, transparantie en verantwoordelijkheid. De focus ligt niet alleen op het behalen van winst, maar ook op het nastreven van een positieve impact op de samenleving en het milieu. B Corps worden beoordeeld op criteria, zoals bestuur, werknemersrelaties, sociale betrokkenheid en impact op het milieu.

Elk jaar wordt in maart de B ​​Corp maand gevierd en moedigt B Lab (de organisatie van B Corp) bedrijven, organisaties en individuen aan om de B Corp-boodschap te verspreiden en de voordelen te benadrukken van het werken aan het verbeteren van sociale en milieunormen. B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar in maart slaan B Lab en de wereldwijde B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.

B Corp Month 2023 recap

Vorig jaar - toen Informer nog bezig was met verkrijgen van de B Corp certificering - is de B Corp Month ook gevierd. Hieronder vind je mooie statistieken uit de B Corp Month 2023:

 • Er zijn meer dan 60 miljoen mensen bereikt;
 • B Lab, bedrijven en volgers zijn betrokken en er zijn meer dan 20.000 social media berichten geplaatst;
 • Er zijn retail partnerschappen gesloten om het woord verder te verspreiden;
 • Er is met een reusachtige B door de UK getourd;
 • Het aantal bedrijven dat zich aanmeldt om B Corp te worden is verhoogd.

Wat betekent dit voor ondernemers?

Als je een bedrijf runt en je op dit moment nog geen B Corp bent, zijn er toch waardevolle lessen die je kan leren van B Corps, namelijk:

 • Ondernemen met een doel: B Corps laten zien dat je winst kunt maken én een positieve impact kunt hebben op de maatschappij en het milieu. Het een sluit het ander niet uit.
 • Openheid en verantwoordelijkheid: Door open te zijn over hoe je bedrijf werkt en verantwoordelijkheid te nemen voor de impact ervan op de wereld om ons heen, bouw je vertrouwen op bij klanten en anderen die belangrijk zijn voor je bedrijf.

Hoe kun je duurzamer ondernemen?

Geen B Corp-certificering? Geen probleem! B Corp zijn is geen must om duurzaam te ondernemen. Hier zijn een paar stappen die je kunt overwegen:

 • Ga voor groene leveranciers: werk samen met leveranciers die net zo gepassioneerd zijn over duurzaamheid als jij en die zich inzetten voor verantwoordelijkheid.
 • Verminder je ecologische voetafdruk: bespaar energie, verminder je afval en kies voor materialen en producten die goed zijn voor het milieu.
 • Bouw aan een sterke bedrijfscultuur: Zorg voor een werkomgeving waarin inclusiviteit, diversiteit en het welzijn van je team centraal staan.
 • Maak gebruik van groene technologieën: pas milieuvriendelijke technologieën en processen toe om de impact van je bedrijf op het milieu te verminderen.
 • Ondersteun lokale gemeenschappen: betrokkenheid en steun aan lokale gemeenschappen kunnen een positieve impact hebben op zowel sociale als economische aspecten. Dit kan verschillen van het sponsoren van lokale evenementen tot het ondersteunen van lokale goede doelen.

Wat gaat Informer doen in de B Corp Month?

Deze maand staat bij Informer helemaal in het teken van onze betrokkenheid bij de B Corp gemeenschap. Hier zijn een paar dingen die we speciaal voor deze maand hebben opgezet:

 • Jaar gratis gebruikmaken van ons boekhoudprogramma voor B Corps: we zijn enthousiast om B Corps te ondersteunen! Als B Corp, kun je een heel jaar lang gratis gebruikmaken van het boekhoudpakket van Informer. Zo maken we het voor B Corps gemakkelijker om naast een verantwoorde onderneming, ook een verantwoorde boekhouding te onderhouden.
 • Extra focus op B Corp & duurzaamheid op social media: onze socials zullen tijdens de B Corp Month nog meer focussen op B Corp en alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Je kan feitjes, tips, statistieken en nog veel meer verwachten.
 • Informer X Ecomatcher: samen met partner - tevens ook B Corp - werken we aan een gezamenlijk artikel over papierloos factureren die binnenkort online zal komen. Bovendien gaan we hun nieuwe initiatief; Scan2Plant, implementeren in onze duurzaamheidswidget. Hiermee kunnen klanten - naast de boom die zij namens Informer kunnen planten - zelf bomen aankopen en laten planten in het Informer bos.
 • Informer X …: We zijn druk bezig - samen met een andere B Corp -  met het organiseren van een online webinar. Deze webinar zal zeer informatief zijn en belangrijk voor zzp’ers met zicht op de toekomst. Hoe of wat wordt binnenkort duidelijk, stay tuned!

Met deze initiatieven willen we niet alleen onze verbondenheid met de B Corp gemeenschap laten zien, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Doe met ons mee en laten we samen groeien, terwijl we de wereld om ons heen een beetje groener maken!

Wil jij naast een verantwoorde onderneming ook een verantwoorde boekhouding? Of überhaupt beginnen met een verantwoorde boekhouding? Plan dan een live call met ons in! Dan lopen we samen het programma door en beantwoorden we al je vragen.

FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer

Dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer upload je eenvoudig een brugstaat van je Informer-administrayie in de aangiftesoftware, dat bespaart veel tijd.
Lees verder

Informer en Advies voor Stichtingen lanceren rekeningschema voor ANBI’s

Waar stichtingen eerst zelf hun rekeningschema moesten aanpassen, is er nu een speciaal rekeningschema voor ANBI-stichtingen beschikbaar gesteld in Informer.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis