Eenvoudig je facturen laten betalen met iDEAL

Eenvoudig je facturen laten betalen met iDEAL

Bij webwinkels is het gebruik van iDEAL als betaalmiddel al jarenlang vanzelfsprekend. Vrijwel iedereen heeft wel eens gebruikgemaakt van deze betaalmethode. De ervaring leert dat een betaling via deze weg heel makkelijk en snel verloopt. Dat is denk ik ook meteen de kracht van iDEAL. Voor de consument is het daarom heel aantrekkelijk om bij het afrekenen voor deze betaalmethode te kiezen.

iDEAL zonder webshop

In webshops wordt iDEAL dan wel het meest gebruikt, maar dat is zeker niet de enige optie waarbij het toegepast kan worden. Steeds vaker wordt het ook voor andere doeleinden gebruikt en kan eigenlijk iedere ondernemer eenvoudig iDEAL integreren. Omdat wij deze trend alleen maar toevoegen kun je als ZZP’er of ondernemer in het kleinbedrijf een betaalprovider aan je boekhouding koppelen. Vervolgens ontvangen jouw klanten bij hun factuur een directe betaallink om via iDEAL te betalen, ontvang jij een notificatie als de betaling geslaagd is en wordt op de achtergrond alles automatisch verwerkt. Op die manier heeft jouw klant niet alleen meer gemak, maar jij ook!

Voordelen van iDEAL

De reden waarom we iDEAL hebben geïntegreerd is heel simpel; jouw klanten kunnen zo snel tot betaling overgaan. Met weinig moeite kan de klant het openstaande bedrag direct overboeken, wat kan resulteren in een snellere betalingen. Als het dan toch zo eenvoudig gaat, kan het net zo goed snel tussendoor worden gedaan.

De voordelen van iDEAL zijn dan ook:

  • De klant kan, zonder registratie, meteen tot betaling overgaan.
  • Alle betaalgegevens worden direct ingevuld, waardoor alleen nog een accordatie van de klant vereist is om de betaling plaats te laten vinden.
  • Het is een veilige betaalmethode.
  • Men kan meteen zien of de betaling is gelukt.
  • Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen van iDEAL gebruikmaken.
  • De kosten voor iDEAL zijn laag en naar ratio van het gebruik ervan.

Ter aanvulling moet ik wel vermelden dat de bijkomende kosten van iDEAL per online payment provider verschilt. Bij InformerOnline hebben wij echter voor Mollie gekozen, waardoor je alleen een vast bedrag per transactie betaalt. Het account van Mollie is gratis, waardoor je niet vastzit aan een abonnement. Ongeachte de hoogte van de betaling, betaal je € 0,29 excl. BTW per transactie. Wanneer je meer gebruikmaakt van iDEAL, betaal je eerlijkheidshalve dus ook meer. De kosten zijn in ieder geval altijd duidelijk.

Hoe werkt iDEAL bij InformerOnline?

In InformerOnline kan je per relatie aangeven of deze gebruik mag maken van iDEAL of niet. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen dat alleen bedrijven die regelmatig grotere facturen van je ontvangen, met iDEAL kunnen betalen.

Zodra je dit op relatieniveau hebt aangegeven, wordt de iDEAL betaalmethode voor deze klant vrijgegeven. Wanneer hij vervolgens de welbekende factuur per e-mail ontvangt, kan hij zijn gegevens (middels een link) ook online bekijken. Via deze weg kan hij dan tevens voor de iDEAL betaalmethode kiezen. Via de Informer Chatbot kun jij dan weer een berichtje ontvangen op het moment dat een betaling gedaan is. In je administratie worden vervolgens zowel de factuurbetaling als de uitbetaling door de betaalprovider zelf automatisch verwerkt.

iDEAL activeren

Wil je het nieuwe jaar goed van start gaan en zie jij er voordeel in om van iDEAL gebruik te gaan maken? Dan kan je in het help-item lezen hoe je iDEAL met Mollie kunt activeren en hoe je het in InformerOnline moet instellen. Heb je nog geen online boekhouding? Probeer InformerOnline dan 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.

FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Sneller online betalingen ontvangen dankzij samenwerking tussen MultiSafepay en Informer

Vanaf nu kunnen gebruikers sneller betalingen ontvangen via MultiSafepay, zij maken het mogelijk om de factuur te voldoen met verschillende betaalmethoden (42+!).
Lees verder

Waar moet je als ZZP'er zijn om te Netwerken? - 4 Uitgebreide Tips

Hoe vind je nieuwe opdrachtgevers als zzp'er, blijf je in contact met vakgenoten en ontdek je kansen om te netwerken? Ontdek het allemaal in deze blog!
Lees verder

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis