Informer en Advies voor Stichtingen lanceren rekeningschema voor ANBI’s

Informer en Advies voor Stichtingen lanceren rekeningschema voor ANBI’s

RIJSWIJK - Al sinds de oprichting van InformerOnline, kunnen stichtingen met het ANBI-keurmerk gratis gebruikmaken van het boekhoudprogramma. Om het voor ANBI-stichtingen zo eenvoudig mogelijk te maken om te starten met InformerOnline, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen een speciale starter kit ontwikkeld.

Waar stichtingen eerst zelf hun rekeningschema moesten aanpassen, is er nu een speciaal rekeningschema voor ANBI-stichtingen beschikbaar gesteld in Informer. Bovendien kunnen de stichtingen gratis een QuickStart gids downloaden en een speciaal Excel bestand dat het publiceren van financiële cijfers vereenvoudigt.

ANBI-rekeningschema ontwikkeld door Advies voor Stichtingen

Sinds juli 2023 werkt Informer samen met Joost Mollerus, oprichter van Advies voor Stichtingen. Met zijn bedrijf ondersteunt Joost stichtingen bij het aanvragen van de ANBI-status en adviseert hij ze over hun financiële administratie. 

Na een aantal ANBI’s te hebben ondersteund tijdens hun start met Informer, heeft Joost een standaard rekeningschema voor ANBI-stichtingen weten te ontwikkelen. Dit rekeningschema zal voortaan automatisch worden toegepast in InformerOnline-administraties aangemaakt door ANBI’s. Hierdoor hoeven zij in de toekomst minder tijd te besteden aan het personaliseren van grootboekrekeningen.

Gratis en eenvoudig de administratie van je ANBI starten

Als ANBI-stichting ben je verplicht een goede financiële administratie te voeren. Tegelijkertijd wil je je qua tijd en geld wel volledig kunnen focussen op wat voor je stichting belangrijk is. Daarom kun je als ANBI-stichting gratis gebruikmaken van InformerOnline.

Om je niet volledig in het diepe te gooien, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen ook een ANBI QuickStart gids gecreëerd, zodat je precies weet hoe je goed start met InformerOnline. De optie voor een gratis persoonlijke opstartservice geldt uiteraard ook voor ANBI’s.

Bovendien bieden we een Excel-sheet aan dat dient als vertaalslag van de grootboekrekeningen in Informer, naar het specifieke format waarin de Belastingdienst wil dat je de financiële resultaten van je stichting presenteert in het Standaardformulier publicatieplicht ANBI.

Meer informatie over het gratis gebruik van Informer voor ANBI's

Download hier de ANBI QuickStart gids

Download hier de speciale Excel-sheet

FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Waar moet je als ZZP'er zijn om te Netwerken? - 4 Uitgebreide Tips

Hoe vind je nieuwe opdrachtgevers als zzp'er, blijf je in contact met vakgenoten en ontdek je kansen om te netwerken? Ontdek het allemaal in deze blog!
Lees verder

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer

Dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer upload je eenvoudig een brugstaat van je Informer-administrayie in de aangiftesoftware, dat bespaart veel tijd.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis