Installeer BTW-Alert van de Belastingdienst!

Het lijkt inmiddels al een hele tijd geleden, maar toch was het pas eind 2013, toen de Belastingdienst vol trots de sms-service voor de BTW introduceerde. Maar net als de hele SMS-service zelf is ook de sms-service van de Belastingdienst inmiddels vervangen. Waar ‘app-diensten’  de wereld van het chatten al compleet veranderden, heeft ook de Belastingdienst voor een app gekozen.

App Belastingdienst zorgt voor reminders

Het doel van de BTW SMS-alert was om ondernemers duidelijk te maken wanneer de deadline van de BTW-aangifte was. Door de reminder zouden zij tijdig in actie kunnen komen en bleef hen een eventuele boete voor een te late BTW-aangifte bespaard. Het zal je niet verbazen dat de app BTW-alert van de Belastingdienst ook reminders stuurt om boetes bij de BTW-aangifte te voorkomen, maar de app kan méér. Zo kun je met de app ook ruimte in je agenda creëren waarop je de administratie voor de BTW-aangifte compleet maakt. Op die manier kun je er echt voor zorgen dat het doen van de aangifte niet conflicteert met andere afspraken in je toch al drukke agenda.

Betalingskenmerken bij de hand

Een van de andere veranderingen die de Belastingdienst heeft doorgevoerd is de communicatie over de betalingskenmerken van de BTW-aangifte. Waar je normaliter ieder kwartaal een blauwe enveloppe door de brievenbus kreeg met het betalingskenmerk voor de komende aangifte, krijg je nu slechts één keer per jaar een enveloppe met alle kenmerken voor het hele jaar. Grote kans dat je deze brief ergens in een stapel paperassen uit het oog bent verloren. De BTW-Alert app biedt gelukkig uitkomst en vermeld naast de deadline ook keurig jouw eigen betalingskenmerk.

Hoe installeer ik de BTW-Alert app?

De BTW-Alert app is er in principe voor beide populaire platforms (iOS en Android). Na het downloaden wordt je gevraagd om een aantal gegevens in te vullen, waarvan het BTW-nummer het belangrijkst is. Voordeel van de BTW-Alert app is dat je meerdere BTW-nummers voor verschillende bedrijven kunt invoeren in de app. Vervolgens kun je invoeren wanneer jij de reminders wilt ontvangen en of de reminders ook in je agenda wilt terugvinden.

Maak het jezelf makkelijk

Als ontwikkelaar van boekhoudsoftware, kunnen wij dit soort diensten alleen maar aanmoedigen. Het bijhouden van een zakelijke administratie brengt nu eenmaal verplichtingen met zich mee, dus moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg hulpmiddelen, zoals deze herinneringsdiensten voor de btw-aangifte, die je daarbij kunnen helpen. Wij zijn met onze software ook niet voor niets continu bezig met het vereenvoudigen van de administratieve werkzaamheden.

Voor meer informatie over de BTW-aangifte zelf, lees ons speciale e-book!