Gratis PEPPOL voor alle Informer gebruikers!

Softwareleverancier Informer maakt het voor alle administraties van InformerOnline mogelijk om te gratis te koppelen met het PEPPOL-netwerk. Daarmee zet Informer een belangrijke stap naar veiliger factuur verkeer in Nederland en de rest van de EU. Met het PEPPOL-netwerk kunnen ondernemers sneller, goedkoper en betrouwbaarder gebruik maken van volledige e-facturatie.

Wat is PEPPOL?

PEPPOL is de afkorting van ‘Pan-European Public Procurement On-Line’ en biedt overheden en bedrijven de kans om (internationaal) e-facturen uit te wisselen via een speciaal beveiligd netwerk. Als de administratie van zowel de verzender als de ontvanger geregistreerd is op het netwerk, wordt de elektronische factuur direct naar de boekhouding van de ontvanger gestuurd. Op die manier ben je er zeker van dat de ontvangende partij de factuur ontvangt. Om toegang te krijgen tot het PEPPOL-netwerk moeten bedrijven eerst een validatieproces ondergaan om de legitimiteit te controleren.

Informer en PEPPOL

 

Volgens Michael IJspelder, CTO bij Informer, is PEPPOL een belangrijke stap op het gebied van e-facturatie. “Ondernemers kunnen nu vanuit InformerOnline direct een factuur sturen naar de boekhouding van een overheidsinstelling of bedrijf dat aangesloten is op het netwerk. Het netwerk is goed beveiligd, de verzender en ontvanger worden gevalideerd en de e-facturen kunnen direct automatisch verwerkt worden in de administratie van de ontvanger.” Informer brengt deze oplossing in samenwerking met Storecove die het accesspoint voor het PEPPOL-netwerk verzorgt.

Ondernemers kunnen dankzij PEPPOL sneller, eenvoudiger en met minder fouten zelf de boekhouding doen. Ook is facturen sturen via PEPPOL een wettelijke vereiste voor elke ondernemer die aan de (centrale) overheid wil factureren.

Remco Frühauf, CEO van Informer.

PEPPOL in InformerOnline

De koppeling met het PEPPOL-netwerk is per direct gratis beschikbaar voor alle administraties van InformerOnline. Remco Frühauf, CEO van Informer, onderstreept naast de beveiliging met name het gemak van PEPPOL: “In InformerOnline wordt een bedrijf dat op het PEPPOL-netwerk geregistreerd is automatisch herkend. Vervolgens kun je met één klik je factuur naar de administratie van de ontvanger sturen. Ook je inkoopfacturen kun je direct ontvangen in InformerOnline, om vervolgens door onze BoekRobot automatisch te laten boeken en verwerken. Ondernemers kunnen dankzij PEPPOL sneller, eenvoudiger en met minder fouten zelf de boekhouding doen.” Remco “Omdat PEPPOL echt een fundamentele verbetering is in de veiligheid en snelheid van het digitale factuur verkeer, moedigen we de gehele industrie aan ons voorbeeld te volgen: dan zal het beoogde effect van PEPPOL het snelst verkregen worden!”

De koppeling met het PEPPOL-netwerk wordt door Informer kosteloos aangeboden aan alle Accountancy-Factureren, Boekhouden ZZP en MKB administraties.