Handig! Verdeel je geld automatisch over je rekeningen

Boekhoudsoftware-ontwikkelaar Informer heeft een nieuwe bankfunctie ontwikkeld voor bunq gebruikers met een online boekhouding in InformerOnline. Vanaf nu kunnen ondernemers via een Bankreservering automatisch een vast bedrag of vast percentage van hun geld verdelen over hun zakelijke bunq rekeningen.

Geld opzij voor Inkomstenbelasting of nieuwe auto

Ondernemers krijgen door de Bankreservering beter inzicht in hun daadwerkelijk te besteden geld. Remco Frühauf, CEO van Informer: “Denk bijvoorbeeld aan loonkosten of de inkomstenbelasting, je weet als ondernemer dat deze eraan gaan komen, maar verkijkt je soms op de bedragen. Je maakt nu als het ware een apart potje en voorkomt dat je geld uitgeeft dat eigenlijk voor andere doeleinden bestemd is. Natuurlijk kan je ook een apart spaarpotje aanleggen voor een nieuwe PC of zakelijke auto.” Eerder lanceerde Informer al de BTW-rekening, waarmee ondernemers automatisch sparen voor hun BTW-aangifte. “De Bankreservering geeft ondernemers de mogelijkheid om op een simpele manier voor ieder doel te sparen. Ondernemers krijgen sneller en beter inzicht in hun financiën en boekhouding en daar blijft het Informer om te doen.”

Een Bankreservering aanmaken is makkelijk. Ondernemers klikken binnen InformerOnline op de Bankreservering en geven het bedrag of percentage, de termijn en doelrekeningen aan. InformerOnline maakt vervolgens iedere vastgestelde termijn automatisch een transactieverzoek, dat ondernemers zelf goedkeuren in de bunq-app.  

Slimme innovatie

Met de nieuwe functie voegen Informer en bunq opnieuw een functie aan hun partnerschap toe. “De open API van bunq maakt het mogelijk om binnen een beveiligd kader samen slimme functies te ontwikkelen, die ondernemers kunnen helpen met hun boekhouding en geldzaken”, aldus Michael IJspelder, CTO van Informer.

Ali Niknam, CEO en Founder van bunq: “We zijn er trots op dat we samen met ontwikkelpartners als Informer ons real-time betaalplatform steeds  weer op een nieuwe manier kunnen inzetten. Deze nieuwe functie geeft ondernemers met een bunq rekening de kans om geld geheel naar eigen inzicht te verdelen. Zo geven we ondernemers de volledige controle over hun financiën.”

In 2016 introduceerden Informer en bunq samen de eerste real-time bankkoppeling ter wereld. Banktransacties van de zakelijke bunq rekening verschijnen daardoor direct in InformerOnline. Facturen kunnen direct vanuit de boekhouding betaald worden en het actuele BTW saldo kan op een aparte BTW rekening worden gezet om betaalproblemen te voorkomen. De steeds verdergaande automatisering maakt professioneel boekhouden makkelijker en goedkoper.

Meer over Informer en bunq