De 5 belangrijkste redenen om voor de Cloud te kiezen

Voor de een is het inmiddels een vanzelfsprekendheid, voor de ander is het nog eng en onbekend: de cloud. Tegenwoordig vinden steeds meer diensten hun weg naar de externe servers van een cloudservice. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van zo’n cloudservice? Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet…

1. Veiligheid

Voor veel mensen is veiligheid juist het grootste obstakel als het gaat om werken in de cloud. Mensen hebben een naar gevoel bij data die extern in een datacenter staat opgeslagen. De providers van cloudservices zijn ook op de hoogte van deze angsten en hebben juist daarom flink geïnvesteerd in de veiligheid van hun servers. De veiligheid van cloudservices is op dit moment dan ook beter dan ooit en zeg nou zelf, als er iets gebeurd in jouw huis of bedrijfspand, is dan al jouw data veilig? Tegenwoordig staat bij online services jouw data vaak op meerdere verschillende fysieke locaties opgeslagen, zodat de veiligheid van jouw data optimaal kan worden gewaarborgd.

2. Overal toegang tot uw bestanden

We zijn niet langer afhankelijk van één computersysteem. Doordat de services werken met een cloud heeft u 24/7 toegang tot uw data met al uw apparaten, dus ook tablets en smartphones. Dankzij de cloudservices is het bovendien mogelijk om overal ter wereld de cloud te raadplegen, mits er aan één voorwaarde wordt voldaan: er is internet nodig! Gelukkig hebben steeds meer gebieden in de wereld stabiele internetverbindingen, waardoor je met werken in de cloud als ondernemer steeds flexibeler wordt.

3. Altijd up-to-date

Bij cloudservices wordt vaak de afkorting SaaS gebruikt, wat staat voor ‘Software as a Service’. Dit houdt in dat de leverancier van de dienst de volledige controle over de service of applicatie heeft. Updaten en onderhoud zijn verantwoordelijkheden voor de leverancier, en niet voor de eindgebruiker. In sommige gevallen is er wel een onderhoudscontract bij de leverancier nodig om de software te onderhouden. Maar omdat dit centraal geregeld wordt, kan dit veel efficiënter en dus goedkoper worden aangeboden. Op die manier gebruikt u dus services die altijd onderhouden en up-to-date zijn.

4. Efficiënter werken

Veel bedrijven kunnen efficiënter werken doordat zij cloudservices omarmen. Veel bedrijven beginnen met een losse service, zoals een email service en breiden deze later uit met andere services, als data-opslag,filesharing en andere uitgebreide teamoplossingen. De dagelijkse werkzaamheden kunnen dankzij de cloudoplossingen meer gestroomlijnd worden, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. Bovendien kunnen cloudoplossingen tot een stimulering van samenwerken leiden, wat uiteindelijk de productiviteit van het bedrijf vergroot.

5. Abonnementsvorm

Cloudservices worden vaak aangeboden in abonnementsvorm. Hierdoor kun je voor jouw onderneming precies kiezen welk pakket geschikt is. Deze abonnementen zijn vaak zeer gemakkelijk aan te passen, zo kies je bijvoorbeeld bij jouw data-opslag provider heel makkelijk voor een grotere data-opslag. Door deze grote flexibiliteit kun je voor de situatie van jouw bedrijf altijd de geschikte software kiezen, zonder grote (overbodige) investeringen.

Stap over je angst en join the cloud!

Cloudoplossingen zouden veel bedrijven een stap verder kunnen brengen. Wel zijn er een aantal zaken waar je als ondernemer goed rekening mee moet houden. Allereerst is het zaak om goede en betrouwbare partners te vinden. Iedere provider van cloudoplossingen zal zichzelf veilig en betrouwbaar noemen. Check bij het selecteren van een partij of dit ook zo is, bijvoorbeeld door te kijken naar bepaalde keurmerken als ZekerOnline, die je vertellen dat een bepaalde applicatie veilig is.

Daarnaast is commitment vanuit het bedrijf erg belangrijk om op te letten. Niet iedere onderneming is geschikt voor werken met cloudservices. Zo zal een conservatieve onderneming, met personeel zonder computerkennis (digibeten) veel moeilijker overgaan op cloudoplossingen dan een jong en dynamisch bedrijf.

Check daarom hoe werken in de cloud jouw bedrijf een stap verder kan brengen!