Wat zijn Periodieke facturen?
Wat zijn Periodieke facturen?2018-07-17T09:05:24+00:00

Wat zijn Periodieke facturen?

Periodieke facturen zijn facturen die met regelmaat (meer dan één keer) worden verstuurd. Een goed voorbeeld is een huurfactuur. Iedere maand ontvang je (meestal) precies dezelfde factuur voor een nieuwe periode. Deze facturen zijn een voorbeeld van periodieke facturen.

Verkoopfacturen

Verkoopfacturen zijn facturen die je naar jouw klanten stuurt voor de producten en/of diensten die jij geleverd hebt. Vaak zijn dit eenmalige acties, de klant besteld niet altijd dezelfde producten of de periode waarin de diensten geleverd worden is niet altijd gelijk.

Als je met abonnementen of jaarfacturen werkt, kan het wél zo zijn dat iedere periode dezelfde factuur wordt verstuurd. Natuurlijk zijn er per factuur wel een aantal verschillen. Zo verschillen de factuurdatum en de factuuromschrijving (kosten januari 2018 vs. kosten januari 2019 of februari 2018). Bovendien kan de prijs zijn aangepast met een inflatiecorrectie of een prijsverhoging of prijsverlaging.

Periodieke facturen in je online boekhoudprogramma

Als je ieder jaar of iedere maand dezelfde facturen moet maken kan dit best veel tijd kosten. Bovendien zijn foutjes met het kopiëren van een oudere factuur snel gemaakt. Zo wordt bij het kopiëren van een factuur vaak vergeten om de factuurdatum en het factuurnummer aan te passen. Dit zijn slordige foutjes die eenvoudig voorkomen kunnen worden.

Met een online boekhoudprogramma kun je jouw periodieke facturen namelijk automatisch laten versturen. In InformerOnline geef je eenmalig aan hoe de factuur eruit moet komen te zien en wanneer hij precies verstuurt moet worden. Bijvoorbeeld eens per maand, per twee weken of een keer per jaar. Vervolgens worden de facturen op de door jou ingevoerde momenten automatisch voor je aangemaakt en kun je ze, als je dat wil, zelfs direct laten versturen. Je hebt dan geen omkijken meer naar je periodieke facturen.

Deze periodieke factuur wordt iedere maand automatisch gegenereerd en verstuurd met InformerOnline.

Periodieke factuur

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE