Het grote ABC van een online Boekhoudprogramma! (Deel 1/2)

Het ABC’tje: je hebt het vast wel eens voorbij horen komen op een verjaardag. Je opa of tante die ineens een briefje tevoorschijn haalt, en voor elke letter van het alfabet wel iets weet te vertellen over iemand. Je houdt ervan, of je hebt er een ongelofelijke hekel aan. Toch leek het ons wel handig en leuk, om het grote ABC des InformerOnline te maken! Of je het nou leuk vindt of niet… ;)

De A is van… Afschrijven

Als jij een aankoop van meer dan €450 hebt gedaan, zoals een telefoon, of laptop, moet je dit doen! Gelukkig kun je eenvoudig je nieuwe bezittingen registreren in InformerOnline, waarna het schrijfschema automatisch wordt aangemaakt en uitgevoerd.

Meer weten over afschrijven →

De B is van… Btw-aangifte

De meeste ondernemers doen iedere maand, ieder kwartaal of ieder jaar btw-aangifte. Hierin stuur je eigenlijk een overzicht van al je ontvangen en betaalde btw naar de Belastingdienst. Het verschil ertussen betaal je of krijg je terug. In InformerOnline verstuur je de aangifte direct binnen een paar minuten naar de Belastingdienst, en betaal je hem eventueel met iDEAL!

Meer weten over de btw-aangifte →

De C is van… CashflowCheck

Cashflow komt eigenlijk neer op het saldo van al je inkomende en uitgaande kasstromen in een bepaalde periode. Een negatieve flow betekent dat er meer geld wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt, wat andersom (positieve cashflow) dus betekent dat er meer binnenkomt dan uitgaat. In InformerOnline kun je via de CashflowCheck altijd in één overzicht van de afgelopen maanden zien hoe jouw kasstroom ervoor staat.

Meer weten over cashflow →

De D is van… Duurzaamheid

Het wordt steeds belangrijker dat je duurzaam onderneemt! Door te boekhouden met Informer draag jij je steentje alvast bij. Plant je boom, houd bij hoeveel energie bespaart, en support ons in het bereiken van onze Sustainable Development Goals.

Meer over duurzaamheid binnen Informer →

De E is van… E-factureren

Een factuur uitprinten en opsturen per post is not done tegenwoordig. E-factureren is dé oplossing! Een online factuur sturen heeft vele voordelen ten opzichte van een fysieke factuur, het is namelijk veiliger, makkelijker, sneller en veel duurzamer. Zie het zo: je brengt toch tegenwoordig ook geen fysieke cheques meer naar de bank? Online is the future!

Alles over online factureren →

De F is van… Fotograferen

Ontvang je van iemand toch nog een fysieke factuur, of heb je nog ergens een bonnetje? Maak er een fotootje van, zodat ook dit document online komt te staan. Je kunt de foto vervolgens in je boekhouding krijgen door de foto te maken via de Informer app, of door de foto via Whatsapp naar je administratie te sturen!

Alles weten over Whatsappen met je boekhouding →

De G is van… Goedkoper

Stel je voor dat je jouw complete administratie laat doen door een financieel dienstverlener, dat zou je honderden euro’s per maand kosten. En een online boekhoudprogramma? Daarmee kun je al boekhouden vanaf €10 per maand! Stuk beter toch? 

Alle prijzen →

De H is van… Herinnering

Als een klant jouw factuur niet op tijd heeft betaald, kun je overwegen om een herinnering te sturen. Dit is een net berichtje dat je per e-mail stuurt om de klant te herinneren aan de onbetaalde factuur. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een factuur per ongeluk vergeet. Herinneringen en aanmaningen zijn onderdeel van je debiteurenbeheer en kun je heel eenvoudig direct met InformerOnline versturen. 

Meer over het beheren van je debiteuren →

De I is van… Innovatie

Dankzij de constante ontwikkelingen en innovaties van Informer, weet je zeker dat je als gebruiker beschikt over de laatste technologieën in de sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het chatten met Whatsapp, betalen met QR-codes en iDEAL, maar ook de nieuwe ontwikkelingen zoals Speedbooks en de nieuwe Rabobank-koppeling.

De J is van… Jaarafsluiting

Aan het begin van een nieuw jaar kun je het afgelopen boekjaar afsluiten. Je zorgt dat je geen facturen uit het jaar mist, controleert de btw op jaarbasis en kunt het boekjaar blokkeren voor toekomstige boekingen. Zo voorkom je dat je per ongeluk een factuur van januari 2022 op de automatische piloot in januari 2021 boekt.

Lees hier meer over de jaarafsluiting →

De K is van… Kilometerregistratie

Als je jouw auto zakelijk rijdt of met bijtelling te maken hebt, kan het nodig zijn om een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Maar ook als je ZZP’er bent en je privé-auto ook voor zakelijke ritjes gebruikt is het handig om al je kilometers netjes te registreren. Je mag dan immers je kilometers als zakelijke kosten declareren en dat verlaagt je winst en betekent dus minder belasting. In Informer kun je dit snel doen via de koppeling met Trackjack.

Alles over Trackjack →

De L is van… Lay-Out

Als je een online factuur verstuurt wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de factuur goed bij jouw bedrijf past. Je verkoopfactuur is immers een belangrijk visitekaartje van jouw business. Daarom kun je bij InformerOnline kiezen uit een van onze templates of gewoon je eigen briefpapier uploaden. Op die manier stuur je een factuur die altijd goed bij jou en je business passen.

De M is van… Mobiel boekhouden

Wie had dat gedacht: van ordners en dozen vol met papieren, naar een simpele app op je smartphone. Jij kunt altijd en overal op de wereld inloggen, en daardoor inzicht krijgen in je financiële overzichten, bonnetjes en inkoopfacturen verwerken, uren registreren, en facturen sturen!

Lees hier alles over de Informer-app

Volgende week het tweede deel van het grote ABC voor online boekhouden!

Heb jij nog geen online boekhouding? Probeer dan 30 dagen gratis uit of sneller en efficiënter boekhouden iets voor jou is.