Rust in de tent met online boekhouden

Je bent ondernemer en je kan je boterham verdienen met iets waar jij goed in bent en er ook nog eens voldoening uithalen. Als ondernemer bestaat er niks mooiers dan dat! Althans, dat vind ik. Toch zit er voor velen aan het ondernemerschap ook een keerzijde en dat is de boekhouding. Het kost veel tijd en daarom wordt het maar uitgesteld. Het staat waarschijnlijk ook bij niemand bovenaan z’n to-do lijst.

Toch hebben er op administratief gebied vele positieve ontwikkelingen plaatsgevonden waar ondernemers hun voordeel mee kunnen behalen. Waar boekhoudsoftware voorheen voornamelijk toegankelijk was voor accountants en administratiekantoren, is het tegenwoordig voor elke ondernemer betaalbaar en bovendien gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat je geen boekhouder hoeft te zijn om zelf eenvoudig online je administratie bij te houden. De crème de la crème voor overzicht, gemak en rust in de tent.

Gemak dient de mens

Rust in de tent klinkt misschien vergezocht, maar zo werkt het wel. De administratie is nu eenmaal een verplicht onderdeel en in je achterhoofd blijft het aanwezig dat je de achterstallige administratie een keer moet bijwerken. Gemak dient de mens! Dus als je weet dat je in weinig tijd en met maar een paar handelingen je administratie kan bijhouden, dan ben je toch eerder geneigd om dat te doen?

Met online boekhouden wordt alles centraal op internet opgeslagen. Dit betekent dat je overal aan je boekhouding kan werken en bijvoorbeeld zelfs met je mobiel. Je hebt ergens iets gekocht of wat gedronken en zo’n vervelende kleine bon meegekregen, die je geheid kwijtraakt. Dan pak je je mobieltje, maak je een foto en stuur je die naar je administratie. Zo, opgelost! Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aanleren dat je meteen handelt. En als je een e-mail ontvangt met een PDF als bijlage, dan stuur je dat hele e-mailtje door naar het unieke adres van jouw online boekhouding. De factuur uit de bijlage wordt dan vanzelf bij de inkoopfacturen geplaatst. Als het dan toch zo makkelijk gaat, waarom doe je het dan niet meteen? Zo loop je nooit achter de feiten aan en heb je bovendien toegang tot real time informatie over je financiële situatie.

Voordelen online boekhouden

Ik kan alle voordelen van het online boekhouden wel mooi uitschrijven, maar ik denk dat een duidelijke opsomming volstaat om te laten zien dat het wel degelijk stukken makkelijker kan.

Met online boekhouden heb je o.a. het voordeel dat:

 • je goedkoop toegang hebt tot professionele boekhoudsoftware;
 • je veel geld bespaart op facturen van het administratiekantoor
 • je jouw administratie ter controle online (en geautomatiseerd) kunt uitwisselen met je administratiekantoor of financieel expert;
 • je altijd en overal toegang hebt tot je administratie;
 • diverse boekrobots jou veel werk en dus tijd kunnen besparen;
 • je gebruikt kunt maken diverse rapportages en resultaten van verschillende periodes met elkaar kunt vergelijken;
 • je automatisch periodieke facturen kunt laten opstellen en versturen;
 • een back-up van je administratie automatisch wordt uitgevoerd en je niet meer hoeft te werken met eigen back-ups;
 • je meteen aan de slag kan (geen installatie nodig);
 • je software altijd up-to-date is;
 • je geen kast vol met mappen meer hebt, maar dat alle informatie centraal en online in één database wordt bewaard;
 • je gebruik kunt maken van geavanceerde mogelijkheden zoals apps;
 • door de gebruiksvriendelijkheid zelfs jij je administratie zonder problemen kunt bijhouden.

Rust met online boekhouden

Gebruiksvriendelijkheid

De grootste drempelverlager voor het online boekhouden is denk ik gewoon de gebruiksvriendelijkheid. Er is niks engs aan het eenvoudig kunnen opmaken en versturen van facturen en het snel inboeken van je kosten. Geen moeilijke termen als ‘boekstuknummers’, ‘afletteren’, ‘dagboeken’ en ‘journaalposten’, gewoon de eenvoud zodat iedereen ermee overweg kan en aan alle eisen van de belastingdienst voldoet.

Online boekhouden proberen?

De beste manier om de voordelen van het online boekhouden in te zien, is simpelweg door het te ervaren. Wil jij online boekhouden proberen? Maak dan een gratis account aan voor InformerOnline en probeer het zelf. Ben je overtuigd? Dan kan je na het ‘spelen’ met het programma altijd nog je administratie resetten om er vervolgens serieus mee aan de slag te gaan. Dan heb je eindelijk rust in de tent!

probeer informeronline 30 dagen gratis