Factuur voorbeeld

Ben je op zoek naar een factuur voorbeeld? Op deze pagina laten we je zien wat er allemaal op een factuur moet staan en hoe een factuur eruit ziet.

Factuur voorbeeld met alle eisen

Probeer het nu 30 dagen gratis zelf

Stuur snel en eenvoudig online facturen naar jouw klanten. Zij kunnen de facturen die je volledig in huisstijl kunt maken meteen betalen. En lukt dat niet? Stuur je direct een herinnering! Bovendien is alles volledig volgens de eisen van de Belastingdienst.

Gratis Testen!
Meer over online factureren
  • voldoe aan alle factuureisen

  • btw bedragen direct naar de btw aangifte

  • automatische doornummering

  • koppeling met Kamer van Koophandel

  • gratis registratie bij PEPPOL

Wat hoort er allemaal op een factuur?

Er zijn spelregels voor het maken van een verkoopfactuur. Zo wil de Belastingdienst dat jij bepaalde zaken op je facturen vermeld. Ook op de facturen die jij van anderen ontvangt moet al deze informatie zichtbaar zijn. Deze spelregels worden ook wel de Factuureisen van de Belastingdienst genoemd.

Bekijk alle factuureisen van de Belastingdienst hieronder:

Adres van de klant

Natuurlijk moet het duidelijk zijn aan wie je een factuur stuurt. Het adres van de klant moet je daarom ook duidelijk vermelden.

Jouw adres

Naast de adresgegevens van jouw klant wil de Belastingdienst ook duidelijk zien wie, en namens welk bedrijf, de factuur heeft verstuurd. Het is daarom ook erg belangrijk je eigen adres op de factuur te vermelden.

Uniek volgnummer

Iedere factuur in de boekhouding moet een uniek volgnummer (factuurnummer) hebben. In het factuur voorbeeld zie je dat ook een jaartal wordt gebruikt in het volgnummer. Dit is niet verplicht, maar kan wel zorgen voor een meer overzichtelijke administratie.

Datum van levering

In sommige gevallen kan het gebeuren dat de levering van de producten of diensten in een andere periode valt dan de factuurdatum. Dit kan bijvoorbeeld bij een betaling vooraf of achteraf. Om toch goed te kunnen achterhalen in welke periode de producten of diensten zijn geleverd, is het belangrijk om ook de datum van levering te vermelden. Op het factuur voorbeeld kun je goed zien dat de datum van de levering is vermeld op de factuurregels.

Btw nummer

Het is erg belangrijk om je eigen btw nummer op de factuur te vermelden. Als ondernemer ben je doorgaans namelijk verplicht om een gedegen (btw) administratie te voeren.

KvK nummer

Ieder bedrijf, of iedere persoon die zich als bedrijf wil gedragen, schrijft zich in Nederland in bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het is dan ook verplicht om dit nummer op je verkoopfacturen te vermelden.

Factuurdatum

Om vast te stellen op welk moment de factuur is verstuurd, ben je als ondernemer verplicht om naast het factuurnummer ook de factuurdatum te plaatsen. Op die manier is altijd duidelijk bij welke periode de door jou geleverde prestatie hoort.

Btw Tarief

Producten en diensten kunnen een verschillend btw tarief hebben. Zo wordt over veel voedingsmiddelen 6% btw (.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:33.333333333333% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 5.76%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 5.76%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:33.333333333333% !important;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 5.76%;margin-left : 5.76%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:100% !important;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

Factuur voorbeeld PDF

Zoek je een PDF factuur voorbeeld? Met online factureren van InformerOnline stuur je direct een PDF in het juiste formaat per e-mail naar je klanten. Direct vanuit je boekhouding. Bovendien kun je klanten direct laten betalen met iDEAL!

Download factuur template PDF →

Factuur voorbeeld Excel

Gebruik jij Microsoft Excel voor je facturatie? Dan zou je flink kunnen profiteren van online factureren. Met online factureren stuur je eenvoudig en snel een professionele verkoopfactuur naar je klanten. Bovendien is je administratie direct bijgewerkt.

Download factuur template Excel →

Jouw facturen in UBL formaat?

UBL is de elektronische versie van een factuur. Een modern boekhoudprogramma als InformerOnline kan deze facturen automatisch inlezen en verwerken. Factureer jij naar de overheid? Dan is het sturen van een elektronische factuur zelfs verplicht. Met InformerOnline verstuur jij je verkoopfacturen standaard in UBL formaat naar je klanten. Daar zullen ze vast blij mee zijn! :-)

ubl facturen

Factuur voorbeeld in jouw huisstijl

Het is belangrijk dat jouw verkoopfactuur er professioneel uitziet. Fouten in factuurinformatie en lay-out geven een slechte indruk. Met online factureren worden zaken als factuurnummers en -data automatisch ingevuld. Daarnaast kun je een verkoopfactuur maken die precies in jouw huisstijl is. Zo stuur je eenvoudig en snel een professionele factuur naar je klanten.

Meer over online factureren →

templates online factureren
Herinneringen sturen

Herinneringen en Aanmaningen sturen

Het kan zijn dat een klant jouw online factuur niet op tijd betaald. Het kan dan nodig zijn om een herinnering te sturen. Met InformerOnline houd je altijd inzicht in jouw debiteuren. Bovendien kun je eenvoudig actie ondernemen als het nodig is.

Gratis Starten
Bekijk alle Functies

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →