REALTIME IS DE NIEUWE STANDAARD

Betere beslissingen door betere informatie

Iedereen heeft informatie nodig om te kunnen functioneren. Ziekenhuizen over patiënten, winkeliers over hun klanten en ondernemers over hun financiën. Steeds vaker krijgen mensen die informatie realtime aangereikt. En dat is erg handig, denk maar aan de informatie over files en vertragingen voor je navigatiesysteem.

Wat is realtime?

Veel mensen denken bij het horen van de term realtime aan informatie die in een aantal seconden bij de ontvanger is. Dat de letterlijke betekenis van het woord in die richting wijst is misschien logisch, maar toch hoeft de betekenis van de term wat mij betreft niet in tijd te worden gezocht. De praktische betekenis van realtime is dat informatie niet wordt vertraagd. Zodra informatie beschikbaar is, moet deze worden doorgegeven, dát is realtime.

De nieuwe standaard Tegenwoordig heb je ongemerkt al heel vaak de beschikking over realtime informatie. De smartphone is hierbij een belangrijke tool. Zou je het nog accepteren als jouw telefoon niet meer het actuele batterij- percentage laat zien of jouw bank-app niet meer het actuele saldo? Waarschijnlijk niet. Mensen willen tegenwoordig alleen nog realtime informatie, men accepteert geen vertragingen meer. Gelukkig is dat steeds vaker mogelijk.

Betere kwaliteit informatie

Op het moment dat je een beslissing neemt met verouderde informatie loop je het gevaar een verkeerde beslissing te nemen. Realtime informatie verkleint de kans op verkeerde beslissingen door verouderde informatie. Met kwalitatief betere informatie kun je ook betere beslissingen nemen. En dat is erg belangrijk, zeker voor ondernemers.

‘Mensen  accepteren geen vertraging meer’- Remco Frühauf

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, de systemen moeten immers wel in staat zijn om de informatie direct door te kunnen geven. Bedrijven moeten investeren in realtime informatie en dit vormt vaak een obstakel. Bedrijven die dit wél doen kunnen een voorsprong nemen, omdat zij beter luisteren naar de wensen van de gebruikers.

Als ontwikkelaar van online boekhoudsoftware hebben wij onlangs in samenwerking met internetbank bunq de eerste realtime bankkoppeling ter wereld gelanceerd. De banktransacties van ondernemers worden direct zichtbaar in de administratie en de saldi van de bank en de boekhouding zijn hiermee altijd bijgewerkt. Revolutionair, omdat bestaande banken slechts één keer per dag de transacties doorgeven naar de boekhouding. Zij vormen in deze situatie de bottleneck in het informatieproces en vertragen het doorgeven van de informatie. Dankzij de realtime koppeling van Informer en bunq hebben ondernemers altijd de  meest recente informatie van de bank én de boekhouding bij elkaar en dit stelt hen in staat betere beslissingen te nemen.

realtime informatie van je bank in je boekhouding

Informer & Bunq

Informer en internetbank bunq hebben onlangs de eerste realtime bankkoppeling ter wereld gelanceerd. Transacties op de zakelijke bankrekening zijn hiermee direct zichtbaar in de boekhouding. De informatie op de bankrekening is hiermee altijd gelijk aan de informatie in de boekhouding. Voor meer informatie kun je kijken op informer.nl/bunq

 

 

 

ervaar zelf het gemak van een realtime boekhouding