Informer officieel B Corp: voor iedereen die maatschappelijk verantwoord wil ondernemen

Informer officieel B Corp: voor iedereen die maatschappelijk verantwoord wil ondernemen

RIJSWIJK Na een inspannend proces van 2 jaar is Informer sinds de laatste week van mei officieel onderdeel van de B Corp community: een internationale groep bedrijven die voorop loopt op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Mede dankzij deze certificering en het statutair beloven dat de maatschappij en de planeet te allen tijde zullen worden overwogen bij het nemen van beslissingen, bekrachtigt Informer haar missie om iets terug te willen doen.

B Corp is een wereldwijd bekend keurmerk dat bedrijven de mogelijkheid biedt zich écht te onderscheiden op het gebied van verantwoord ondernemen. Om officieel gecertificeerd te worden, word je als bedrijf geaudit op de manier waarop je omgaat met bedrijfsvoering, medewerkers, klanten, je omgeving en de planeet.

Waarom is Informer B Certified?

Al sinds vóór de officiële lancering van het boekhoudprogramma InformerOnline, hielden CEO Remco Frühauf en CCO Peter Potters zich gezamenlijk bezig met teruggeven aan de maatschappij. Destijds in de vorm van “een beetje extra doen van waar je goed in bent”.

Dit geloof werd doorgezet binnen Informer, door iedere stichting met de ANBI-status in Nederland de mogelijkheid te bieden gratis te werken met boekhoudprogramma InformerOnline. Op die manier kunnen stichtingen meer tijd en geld investeren in wat écht belangrijk is: het behalen van hun doelen.

Bovendien draait InformerOnline op energieneutrale servers en kunnen gebruikers de uitstoot van hun internetverbruik compenseren door gratis een boom te planten.

Trots onderdeel van een selecte groep Nederlandse bedrijven

Alhoewel de B Corp certificering in met name de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk al flink wat naamsbekendheid heeft opgedaan, is het in Nederland nog vooral in opkomst. Momenteel zijn ongeveer 220 Nederlandse bedrijven onderdeel van de B Corp community, en daar is Informer nu dus trots onderdeel van.

Om B Corp te worden moet je tijdens een uitgebreide assessment aangeven dat je voldoet aan bepaalde normen, waardoor je punten scoort. Minimaal 80 van de 200 punten moeten worden behaald om verder te komen in het verificatieproces, waarin B Lab, uitgever van het keurmerk, je vraagt om je antwoorden te bewijzen.

Andere bekende bedrijven in de B Corp community zijn o.a. Dopper, Triodos Bank, Tony Chocolonely en WeTransfer. Bekijk hier alle B Corps.

Ontdek hier ons B Corp verhaal in detail.

informer is b certified
FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer

Dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer upload je eenvoudig een brugstaat van je Informer-administrayie in de aangiftesoftware, dat bespaart veel tijd.
Lees verder

Informer en Advies voor Stichtingen lanceren rekeningschema voor ANBI’s

Waar stichtingen eerst zelf hun rekeningschema moesten aanpassen, is er nu een speciaal rekeningschema voor ANBI-stichtingen beschikbaar gesteld in Informer.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis