Onderzoek: InformerOnline Beste Prijs/Kwaliteitsverhouding!

InformerOnline Beste Prijs/Kwaliteitsverhouding!

Afgelopen week verscheen een onderzoek van AppWatching waarin de vraag: ‘Welke boekhoudprogramma’s zijn het beste op weg naar handsfree boekhouden?’ centraal stond. Natuurlijk waren we erg benieuwd hoe InformerOnline scoorde… Het resultaat: super, goed en minder goed nieuws.

Het onderzoek van AppWachting bestond uit een checklist met functies en onderdelen op het gebied van automatisch boekhouden. Hoe belangrijker een functie op het gebied van automatisch boekhouden, hoe meer punten dat onderdeel waard is.

Hieronder staan de onderdelen uit het onderzoek:

 • Dagelijkse automatische bankkoppeling
 • Realtime automatische bankkoppeling
 • Bankafschriften koppelen aan juiste grootboekrekening
 • Elektronische BTW-suppletie
 • Elektronische BTW-aangifte
 • Elektronische IB/VpB-aangifte
 • Transacties koppelen aan inkomende en uitgaande facturen
 • Elektronisch indienen jaarrekening
 • BTW-Overzicht
 • Balans
 • Winst- en Verliesrekening
 • Machine Learning
 • Scan&Herken
 • Inkomende UBL-facturen
 • Vreemde Valuta

Veel punten en Beste Prijs/Kwaliteitsverhouding!

Natuurlijk beginnen we met het (super)goede nieuws. InformerOnline is een winnaar op het gebied van Prijs/Kwaliteitsverhouding! En dat vinden we geweldig, we willen ondernemers namelijk optimaal helpen tegen een eerlijke prijs. Een mooie waardering dus!

InformerOnline scoort goed op het gebied van automatisch (handsfree) boekhouden en krijgt in het onderzoek een score van 42. Zo kreeg het alle punten op het gebied van bankadministratie en betalingen (onderdeel 1,2,3 en 7). Daarnaast haalden we ook de volle score op het gebied van BTW-aangifte (onderdeel 4,5 en 9) en Overzichten (onderdeel 10 en 11). Op het gebied van het automatisch verwerken van de boekhouding kregen we de punten voor het kunnen verwerken van UBL-facturen (onderdeel 13).

Omdat je in InformerOnline ook vreemde valuta kunt verwerken (onderdeel 14), leidde dit uiteindelijk tot een score van 42. Toch waren we ook iets minder blij met de resulaten…

We hadden meer punten verdiend!

In het onderzoek van AppWatching kregen we uiteindelijk op vier onderdelen geen punten. En dat is jammer, want twee van deze vier onderdelen zijn wel degelijk aanwezig in InformerOnline. Door miscommunicatie zijn we helaas 12 punten misgelopen.

Een van de onderdelen van het onderzoek is Scan&Herken. Dit zijn tools waarbij informatie op facturen en bonnen wordt herkend om op die manier een voor snellere (en automatische) verwerking te zorgen. Bij Informer heb je zelfs twee manier om Scan&Herken te gebruiken. Allereerst kun je gebruik maken van de gratis traditionele OCR-module. Hierbij worden alle documenten die je in je online boekhouding zet gescand op bruikbare tekst en factuurinformatie. Deze informatie wordt vervolgens alvast voor jou ingevuld, zodat jij de documenten veel sneller kunt verwerken. De tweede manier van Scan&Herken maakt zelfs volledig automatisch boekhouden mogelijk en heet bij Informer de HerkenRobot. Hierbij wordt alle informatie van een bon of factuur herkend (100% garantie) en wordt het document ook nog omgezet in het breed gedragen digitale UBL-formaat. Door deze omzetting in UBL kan de Informer BoekRobot de facturen zelfs geheel automatisch boeken. En hier maken we direct een bruggetje naar het tweede onderdeel waar we (onterecht) geen punten voor hebben gekregen.

Het onderzoek kijkt namelijk ook naar Machine Learning. Zoals de term zelf al doet vermoeden wordt hierbij gekeken naar een ‘lerend systeem’. Dit houdt in dat het boekhoudprogramma bijvoorbeeld onthoudt aan welke categorie jij bepaalde facturen koppelt, zodat het programma het voortaan zelf kan doen. Dat is eigenlijk precies wat de Informer BoekRobot doet. Op het moment dat jij voor een leverancier een factuur op een bepaalde categorie zet, zal InformerOnline de volgende digitale factuur van deze leverancier zelf op diezelfde categorie zetten. Op deze manier leert InformerOnline dus van wat jij doet, Machine Learning dus… Daarnaast kun je als ondernemer aan de Informer BankRobot leren wat hij met bepaalde banktransacties moet doen. Wil jij bijvoorbeeld dat alle afschrijvingen met polisnummer 1234 in de omschrijving aan de categorie Verzekeringen worden gekoppeld? Dan stel je dit eenmalig in en doet de robot het vanaf dan automatisch voor je.

Met de Scan&Herken én de Machine Learning punten, had InformerOnline dus eigenlijk 12 punten meer verdiend. Van de Elektronische IB/VpB aangifte en het direct kunnen deponeren van de Jaarrekening klopt het inderdaad dat InformerOnline hier nog geen functie voor heeft.

En nu? Wordt het onderzoek aangepast?

Natuurlijk hebben wij direct na het lezen van de onderzoeksresultaten contact gezocht met de redactie van AppWatching. Zij hebben erkend dat wij eigenlijk meer punten hadden verdiend in het onderzoek, dan we nu hebben gekregen. Helaas geven zij ook aan dat ze de gepubliceerde resultaten NIET gaan aanpassen, maar dat het bij een mogelijke nieuw onderzoek wel wordt meegenomen. Uiteraard zijn we het hier niet helemaal mee eens, omdat we eigenlijk een hogere score verdienen in het onlangs verschenen onderzoek.

Waar we wél trots op zijn is het feit dat we eigenlijk samen met Exact Online, Minox en e-Boekhouden op de eerste plaats zouden staan en door AppWatching een winnaar worden genoemd op het gebied van Prijs/Kwaliteitsverhouding. :-)

FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Waar moet je als ZZP'er zijn om te Netwerken? - 4 Uitgebreide Tips

Hoe vind je nieuwe opdrachtgevers als zzp'er, blijf je in contact met vakgenoten en ontdek je kansen om te netwerken? Ontdek het allemaal in deze blog!
Lees verder

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer

Dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer upload je eenvoudig een brugstaat van je Informer-administrayie in de aangiftesoftware, dat bespaart veel tijd.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis